2023. 05. 22., Hétfő, 09:38

Megmutatta a mesterséges intelligencia, hogy "szerinte" hogy néz ki a tökéletes nő és férfi

Az evészavarokkal foglalkozó Bulimia Project csapata "megkért" három különböző mesterséges intelligenciát, hogy generáljon képeket, hogyan nézne ki az ideális nő és férfi.

A Dall-E 2, Stable Diffusion és Midjourney programoknak először a közösségi médiában látható szépségsztenderdek alapján kellett dolgozniuk, majd egy másik sorozatban az AI-k a weben fellelhető összes ideálból gyúrták össze saját zsánereiket.  

A "tökéletes" női test a közösségi médiában 2023-ban

A "tökéletes" férfi test a közösségi médiában 2023-ban

A közösségi médiás képeken "aránytalan testrészek” is szerepeltek, amelyeket a Bulimia Project nyugtalanítónak minősített.

Az Instagram és a Snapchat korában senki sem tudja elérni a közösségi média által felállított fizikai normákat. Akkor miért próbálna megfelelni az irreális ideáloknak? Mind lelkileg, mind fizikailag egészségesebb, ha a testképre vonatkozó elvárásokat a valóságban tartjuk.

A "tökéletes" nő 2023-ban

A "tökéletes" férfi 2023-ban

 

A social medián kívül származó képek által generált ideálokról azt írták, hogy kevésbé erotikusak, mint amikor csak a social felületeken fellelhető fotók alapján dolgoztak a mesterséges intelligenciák.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: