2023. 04. 28., Péntek, 09:13

Munkaruha bérlés a vásárlás helyett: költséghatékony megoldás a cégek számára

Költséghatékonyság párosul a környezetvédelemmel: a munkaruha bérlés mindkét szempontnak maximálisan megfelel. Megmutatjuk, miért érdemes vásárlás helyett bérelni!

A munkaruha bérlés számtalan előnnyel jár a cégeknek, amely közül a legfontosabb, hogy mindig van tiszta munkaruha a munkavállalók számára. Egy bérléssel foglalkozó cég ugyanis teljesen más feltételekkel dolgozik, mint egy eladással foglalkozó. Olyan szolgáltatások kapcsolódnak hozzá, amely vásárlás esetén nem jár. Vásárlásnál ugyanis a kasszától távozva maximum garanciális jogunk van, de a szállítást, a mosást, vasalást és esetleges javítást már a vásárló cég kell, hogy megoldja. A munkaruha beszerzése pedig nem választás kérdése, hanem kötelező jellegű a szabályozásoknak köszönhetően. Enélkül sem a munkavállalók kényelmét, sem pedig a biztonságukat nem tudja garantálni a munkáltató, és még a munkavédelmi szabályoknak és előírásoknak sem felel meg. A munkaruhák beszerzése pedig nem kell, hogy rugalmatlan legyen - a munkaruha bérlés flexibilitást és partner szolgáltatásokat foglal magába!

Munkaruha bérlés - környezettudatos és költséghatékony választás

Elsőre talán egyszerűnek tűnik a munkaruha beszerzés: szedjük össze a munkavállalók méretét, válasszunk ki egy weboldalt és adjuk le a rendelést. Megtörténik a kiszállítás, beszereztük a munkaruhákat, a kihívás letudva. Azonban itt nem áll meg a történet: minden munkavállalónak legalább öt munkaruha szükséges, hogy naponta frisset vehessenek fel, és itt jelentkeznek is a problémák. Ki felelős a mosásért, szárításért, a szállításért, és ha elszakad vagy kilyukad valami, javítassuk meg vagy dobjuk ki? Ezen a ponton már láthatjuk is, hogy talán jobb lenne egy partnercéget találni, aki ezt a terhet leveszi rólunk. A munkaruha biztosítása a munkáltató kötelessége a szabályozások szerint, és ebbe beletartozik az is, hogy tisztítsa, szállítsa, javítsa. 

A munkaruha bérlés itt jöhet képbe mint környezettudatos és költséghatékony választás. Költséghatékony, mert ugyanaz a cég biztosítja a ruhát, mint aki később foglalkozik vele: náluk jobban pedig senki nem ismeri a saját munkaruhájuk anyagát! Ha elszakad, megjavítják, így nem szükséges azonnal új munkaruhát vásárolni. Ez pedig mindenképp előnyös környezettudatosság szempontból. Bár sok cég ódzkodik attól, hogy lehet, hogy nem ugyanazt a munkaruhát kapják vissza, hanem mások által hordottat, most eloszlatjuk a kételyeket! 

A munkaruha bérlés előnyei a vásárláshoz képest

Sok cég nincs azzal tisztában, hogy a munkaruha bérlés során a kölcsönző cég plusz szolgáltatásokat nyújt, vegyük is sorba ezeket:

  • Ipari mosás és szárítás

Az ipari mosás garantálja azt, hogy mindig friss, tiszta és higiénikus munkaruhát kapunk vissza. Az ipari mosás során textilvédő vegyszereket használnak, valamint jelentősen több ruha mosható ki egy mosás alatt. Az ipari mosás során használt professzionális gépek akár 16 kilogramm ruhát is képesek kimosni. Gondoljunk csak bele, mennyi vizet és áramot spórolunk így megy és teszünk a környezetért! 

  • Kiszállítás 

A munkaruha bérlés során ez előre egyeztetett napokon és időintervallumokban történik a kiszállítás, amelyet akár szerződésbe is foglalhatunk. Vagyis, ha azt szeretnénk, hogy minden hétfő reggel 7 órakor a cégünk ajtajában várjon a heti adag a frissen mosott és szárított, illetve vasalt munkaruhákból, akkor ez így is lesz! Nem szükséges az állandó ügyfélkapcsolati kontakt, hiszen, kérés nélkül a munkaruha bérlő cég elhozza a használt ruhákat és cserébe biztosítja a frissen mosottakat.

  • A munkaruha javítása, foltozása

A munkaruha javításához felkereshetünk varrónőt vagy eldobhatjuk a munkaruhát. De gondoljunk csak bele, hogy mennyire nagy kiadás az új munkaruha beszerzése egyetlen apró szakadás miatt. A munkaruha bérlés során a bérlést biztosító cég állja a javítási költségeket, vagyis ha szakadás, lyuk keletkezik, megjavítják azokat. A csapatban van varrónő, így biztos kezekben lehet a ruha javítása! 

  • Személyre szabott egyéni megoldások cégek számára

A partnercég nem véletlenül a partnerünk: minden egyes cég élhet személyre szabott, egyedi megoldásokkal, kezdve a szállítástól a javításig, mosásig, és akár a dolgozók méretlevételéig. A fazon, stílus, szín, logózás is megoldható egy megfelelő munkaruha bérléssel foglalkozó cégnél, így egy kézben tarthatunk mindent - ez pedig jelentősen kisebb költséggel jár, mint külön-külön beszállítót tartani.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: