2023. 04. 25., Kedd, 10:40

Durva szomszéd balhé volt megint Kaposváron - Balta, nagykés, gázspray is volt a kezekben

A Kaposvári Járási Ügyészség erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az egyik konfliktusuk alkalmával a szomszédjához erősszakkal behatolva, súlyos sérülést okozott neki.

A kutyák és a közös út miatt veszekedtek állandóan

A két szomszéd férfi között hosszabb ideje van haragos viszony a telkeik között húzódó szolgalmi út használata, valamint a sértett telkén tartott kutyák hangos ugatása miatt.

Szó szót követett, aztán seprűt balta

A balhé napján a vádlott a két ingatlant elválasztó kerítéshez, a kezében egy baltát tartva palákat, illetve fadarabokat hordott, miközben a sértettel kiabált és ismét kifogásolta a kutyák hangos ugatását. A vita hevében a sértett egy seprűvel rácsapott a kerítés tetejére.

A vádlott erre válaszul a kezében tartott baltát szándékosan átdobta a sértett ingatlanára, majd a nála lévő mobiltelefonnal filmezni kezdte haragosát, aki azonban kiverte a készüléket a kezéből úgy, hogy az a telkére esett.

Nagykés is előkerült


A vádlott emiatt átment haragosa ingatlanára úgy, hogy annak kapuját lábbal berúgta, majd rátámadt az időközben földre kerülő sértettre, akit megrúgott és többször arcon ütött.

A sértett bántalmazását látta az udvarban tartózkodó ismerőse is, aki elhúzta tőle az agresszív férfit, mely miatt a vádlott a zsebéből előhúzott egy nagykést, és azzal a segítő férfi ellen fordult

Gázspray-el sikerült csak elkergetni

Az esetnek az vetett véget, hogy a sértett gázspray-vel a vádlott felé fújt, aki ezután elhagyta az udvarát. A sértett az elszenvedett bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos, az arccsont többszörös törésével járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak végrehajtását próbaidőre függessze fel, illetőleg a próbaidő tartamára a férfival szemben rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: