2023. 04. 14., Péntek, 09:44

Házkutatást tartottak egy nyíregyházi vadásznál a svájci farkas lelövése miatt

via

Alig két napja érkezett a hír, miszerint a Svájcból Magyarországra vándorolt szürke farkast a borsodi Hidasnémeti környékén egy vadász kilőhette. 

Házkutatást tartott a rendőrség a Svájcból hozzánk vándorolt farkas lelövésének ügyében egy nyíregyházi vállalkozónál. Boon.hu információi szerint a borsodi ingatlannal is rendelkező vadász-vállalkozó lehetett delikvens.

A rendőrség csütörtökön erősítette meg, hogy nyomozást indított a védett farkas ügyében, melyet a nyakára rögzített jeladón keresztül követtek. A napokban a jelek alapján úgy tűnt, mintha az állat közúton közlekedne egy autó sebességével, ezért keresni kezdték a helyadatok alapján. A jeladót végül Hidasnémeti közelében a Hernádból fogták ki, így valószínűsíthető, hogy a farkas végül a folyóban végezte.

A szürke farkas hazánkban fokozottan védett faj, természetvédelmi értéke 250 ezer forint, elejtése, elpusztítása pedig bűncselekménynek minősül!  Amennyiben bizonyítást nyer, hogy vadász volt a tettes és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben is megtesz minden szükséges intézkedést. Mi pedig reméljük, hogy az lesz a legkevesebb, hogy elveszik az engedélyét.

Ég veled M 237, az örök mezőkön folytasd utad!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: