2023. 04. 05., Szerda, 15:06

TESZTELTÜK: Édes pizzák a La Pergola-tól!

A pizza a világ egyik legnépszerűbb étele, mely millió-egy variációban létezik, itthon azonban a vastag tésztás - minél több feltétes - sok sajtos témák viszik a prímet. A La Pergola úgy gondolta dob egy kavicsot az állóvízbe és elkészíti az édes pizzát. Sőt, nem is egyet, hanem mindjárt hármat! Miután csapatunk a környék nagyjából összes pizzáját végtesztelte, meghívtak minket egy kóstolóra, hogy erről is mondjuk el a véleményünket.

A legtöbb magyarnak, különösen a férfiaknak valószínűleg az erre az első reakciója, hogy 

én biztos nem fogok pizzát enni hús nélkül! De ha úgy nézzük, hogy nem kell választani a pizza és a desszert között, máris szimpatikusabb a történet, ugye?

Édes pizzát egyébként teszteltünk már Kaposváron 2016-ban a kérészéletű Pizza udvarban. Ők egy csokikrémes-banános-fehércsokis variációt álmodtak meg, kifejezetten gyerekek részére. A Pergola pizzáin már ránézésre látszik, hogy nem csak a gyerekeket szeretnék velük megcélozni, ezek sokkal szemrevalóbb kreációk, akár egy ünnepi asztalon is megállnák a helyüket.

A barackdarabok főzött raguban úsznak, ami kissé átitatta és krémessé tette a tészta felső harmadát, de ez egyáltalán nem zavaró, desszert lévén. A barack édes, de ne nem márcos, a habosított mascarpone krém és a bazsalikom mellett egy kis fahéjat is kiéreztem

Nekem ez az összeállítás összességében kissé tömény, de hozzá kell tennem, hogy nem vagyok édesszájú. 

Ezt a változatot calzone-szerűen készítik. Belül az összeolvadt, édes mogyorókrémes-mascarpone, kívül pedig jó fanyar feketeribizli-áfonya bogyók és erdei gyümölcs szósz.

Ha valaki szereti a kontrasztokat, ez a kombináció lesz a kedvence, jól ellensúlyozza egymást ez a két ellentétes íz!

A három közül nekem ez az összeállítás jött be leginkább. A mascarpone, az eperragu és a bazsalikom triója nagyon jól harmonizál, kevésbé édes mint az előző kettő, ugyanakkor enyhén fanyar a szamócának köszönhetően.

Domi szerint olyan ez a gyümölcsragu mint az anyukája eperlekvárja. Ez egyértelmű dícséret!

Tök jó, hogy háromféle összeállítás készült, mivel így az is bátran kipróbálhatja az édes pizzákat, aki nem kifejezetten édesszájú, de kedveli a különleges desszerteket. Ebben a méretben én ezt inkább két főre ajánlanám, de ígértek belőle kisebb, 24 cm-es verziót is.

Az én rangsorom: 1. epres 2. mogyorókrémes 3. barackos.

Édesszájú Domié: 1. barackos 2. mogyorókrémes 3. epres 

Ha szeretnétek valami megszokottól eltérő desszertet kipróbálni, én bátran ajánlom nektek ezeket az újdonságokat. Előre szólok, csak helyben fogyaszthatók!

Ha szeretnétek valami megszokottól eltérő desszertet INGYEN kipróbálni, nevezzetek nyereményjátékunkra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: