2023. 03. 20., Hétfő, 10:27

Elkészült az új kaposvári közbringarendszer honlapja, de a lényegre még mindig várhatunk

Sajnos még mindig nem kerültek helyükre a tavaly őszre beharangozott új kaposvári közbringarendszer biciklijei.

A tavasz beköszöntével újra kicsit felpörgött a város 18 pontján fellelhető dokkolóállomások körül a munka, ám a sárga elektromos rásegítésű biciklikre még mindig várni kell. Élőben a szerencsésebbek ősszel már láthatták őket a Desedán egy rövid tesztüzem során, ám a várost még mindig nem lepte el a 170 darab Tekergő.

A rendszerhez készült honlapon viszont már végig lehet vinni a regisztrációs folyamatot, valamint valószínűleg később majd élőben lehet követni a dokkolók és biciklik állapotát is. Jelenleg egyedül a már tesztelt desedai dokkoló kapott zöld jelzést, amely mutatja a helyszínen lévő biciklik számát és szabad parkolók helyét is, valószínűleg ez lesz majd a módi a többi 17 helyszínen is.

A rendszerbe egyébként már be lehet regisztrálni, viszont bicikliket még egyedül csak Horvátországban, egészen pontosan Pulában látunk. Úgy tűnik a kerékpárok GPS nyomkövetője már működik, és talán egy horvát raktárban várják, hogy végre szelhessék a kaposvári utakat. Ebből sokkal többet nem nagyon lehet kiolvasni, talán még annyit,  hogy QR kóddal lehet majd kibérelni a bicikliket, fizetni pedig MasterCard, Maestro és Visa kártyával lehet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: