2023. 03. 10., Péntek, 10:36

Talált egy hangtompítós puskát a folyóparton, szarvasborjút lőtt vele

Az illegálisan tartott puskával engedély nélkül vadászott Kőröshegy környékén, egyszer az elejtett vadállatot is magával vitte.

A negyvenes éveiben járó férfi 2022 nyarán plédbe és zsákba csomagolva egy lőfegyvert, a hozzá tartozó hangtompítót, illetve 32 darab lőszert talált kőröshegyi munkahelyének közelében, a folyóparton

A talált dolgokat magával vitte a lakóhelyére, bár fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett.

A következő hónapokban a hangtompítóval, mint tiltott vadászati eszközzel felszerelt puskával több alkalommal kiment a szomszédos erdőbe vadászni. 2022 decemberében egy szarvasborjút is elejtett, melynek húsát elszállította

A károsult vadásztársaság feljelentése alapján azonban a siófoki nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az orvvadászt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

 

A Siófoki Járásbíróság a 2023. február 23-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést szabott ki. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: