2023. 03. 02., Csütörtök, 09:40

Videón, ahogy meglopják az elhunytat a halottszállítók

Míg egyikük az elhunyt testvérével egyeztetett, másikuk rutinosan kipakolta a nappaliban hagyott pénztárcát. Arra azonban nem számítottak, hogy egy biztonsági kamera mindent felvett.

A két férfi halottszállítóként dolgozott, amikor 2022. december 30-án, az elhunyt személy elszállítása érdekében megjelentek annak lakásán. A lakásban a vádlottakat az elhunyt testvére fogadta, aki korábban az elhunyt kézitáskáját az abban lévő 100.000 forint készpénzzel együtt a lakás nappalijának a kanapéján helyezte el a saját táskája mellett.

Miután a vádlottak megérkeztek, az egyik férfi kezével a táskákra mutatva a társa figyelmét azokra felhívta, majd az elhunyt személy testvére után ment a lakás másik szobájába. A társa eközben a nappaliban egyedül maradt, az elhunyt nő táskájában kutatott, majd abból 100.000 forintot kivett, és azt a nadrágzsebébe rejtve eltette

Ezt követően a férfiak az elhunyt elszállításához szükséges teendőket elvégezték, majd a lakást elhagyva a pénzt egymás közt elosztották. A lopással okozott 100.000 forint kárból a lefoglalással 20.000 forint megtérült.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lopás miatt bíróság elé állította a két férfit, akiket az ügyészi indítvány szerint közérdekű munka büntetésre ítéltek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: