2023. 02. 22., Szerda, 10:22

A felrúgott sör miatt tört ki a falunapi balhé, a polgármesternek kellett közbelépnie

Nem telhet el somogyi falunap egy jó kis balhé nélkül. A Marcali Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik hangoskodással és egymás meglökésével próbálták rendezni nézeteltérésüket.

Kiborult egy pohár sör, négyen estek egymásnak a falunapon

Kiborult egy pohár sör, négyen estek egymásnak a falunapon

Ismét zajosan telt egy somogyi falunap, ezúttal Kéthelyen tört ki verekedés négy férfi között, mert egyikük véletlenül felrúgott egy pohár sört.

A vádlottak – akik közül a két idősebb férfi volt egy társaságban, míg a fiatalabb vádlott unokatestvérével és egy másik ismerősükkel érkezett – a 2022 júniusában tartott rendezvényen találkoztak össze, amikor

a fiatalabb férfi rokona a kézfogáskor véletlenül belerúgott az idősebb vádlottak földre helyezett, bontatlan sörébe.

Lécekkel ütötték egymást a falunapon, egyikük saját magát vitte a földre - Kétszer - VIDEÓ

Lécekkel ütötték egymást a falunapon, egyikük saját magát vitte a földre - Kétszer - VIDEÓ

Egy nő és hat férfi egy falunapon verekedtek össze. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, pont a legrészegebb volt a "legerősebb", a balhé során két alkalommal is magától összeesik (a piros ruhás férfi, 0:21-nél és 1:00-nál). 

A terheltek ekkor még nem veszekedtek, azonban amikor a kultúrház mosdói előtt ismét összetalálkoztak, a két idősebb férfi indulatosan szóvá tette, hogy mégis hogy képzeli az unokatestvér, hogy rugdossa a sörüket. A szóváltásból kiabálás és durva lökdösődés lett, ami a művelődési ház udvarán folytatódott.

Az ittas vádlottak megbotránkoztató viselkedésének a polgármester közbeavatkozása vetett véget, aki kiterelte a férfiakat a rendezvény területéről.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben közérdekű munka, valamint elzárás büntetésre tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: