2023. 02. 21., Kedd, 15:36

A TikTok is beáll a sorba, fizetőssé tennék videóikat

Úgy tűnik, amint a Twitter eldöntötte az első dominót és fizetős lehetőséget kínált a közösségi felületén, beindította a gépezetet, és immár mindenki követi őket.

A héten a Meta/Facebook jelentette be, hogy jön a kék pipa felhasználói számára bizonyos havidíjért cserébe, most pedig a világ jelenlegi legjobban futó platformja, a TikTok is ezen gondolkozik. A népszerű videómegosztó 2022-ben még a Google-t is letaszította a trónról, mármint ami a leglátogatottabb oldalakat illeti, nem csoda hát, ha a vezetőség még több pénzt szeretne kisajtolni az aranytojást tojó tyúkjából.

A TikTok így egy teljesen új, fizetőkapu mögé zárható videós koncepciót vezetne be, mely során a tartalomkészítőknek lehetőségük vállna arra, hogy bizonyos tartalmaikat, csak egy jelképes összeg megfizetését követően lehessen megtekinteni.

Az ötlet egyébként nem új keletű, így működik például az OnlyFans is, igaz a TikTok tiltja a felnőtt tartalmak megosztását.

A TikTok azzal érvel, hogy ez nem csak nekik, de a tartalomgyártók számára is remek lehetőség, hiszen közvetlenül szerezhetnétek bevételt videóik után.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: