2023. 02. 03., Péntek, 14:01

llyen nagyerejű szélvihar már régen volt Kaposváron - Figyelmeztet a városvezetés

Nemcsak péntekre jósolnak szélvihart Somogy megyére, de szombaton is rendkívül erős szélvihar csaphat le Somogyra és Kaposvárra is - figyelmeztet Kaposvár városvezetése. 

Városunkban és térségében 80-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak, de az sem kizárt, hogy helyenként
meghaladják a 100 km/h-át. A legszelesebb időszak a kora délelőtti órákban kezdődhet és várhatóan késő
délutánig fog tartani 

közölte megkeresésünkre az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriuma. - írja közleményében a polgármesteri hivatal.


Mivel ilyen nagyerejű szélvihar már régen volt Kaposváron, így a megszokottnál több lehet a meggyengült vagy elszáradt faág, amely letörhet, valamint a tetőkben és különböző szerkezetekben is előfordulhatnak károk. Ráadásul az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt akár az egészséges fák is kidőlhetnek, ha a nedves föld nem tarja meg a gyökereiket


A tájékoztatást követően Szita Károly polgármester fokozott ügyeletet rendelt el a városüzemeltetésnél. A városvezető arra kéri a kaposváriakat és a hozzánk látogatókat, hogy fokozottan figyeljenek oda, ha szabadtéren tartózkodnak.

Továbbá, ha lehet, ne parkoljanak fák alatt, a szabadtéren hagyott értékeikre is vigyázzanak. A polgármester külön kéri a városlakókat, hogy egymásra is figyeljenek oda, kiváltképpen a gyermekekre és az idősebb polgárokra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: