2023. 02. 02., Csütörtök, 09:40

Így bünteti majd a Netflix azokat, akik megosztják a jelszavukat

A korábbi pletykákkal ellentétben nem fog pótdíjat felszámolni a streamingszolgáltató, cserébe azonban az átállás után azonnal blokkolni fogja az olyan eszközöket, melyekről úgy ítéli meg, hogy azok nem az előfizetés elsődleges helyén találhatók.

A streamingszolgáltató már jó ideje beharangozta, hogy véget fognak vetni a jelszómegosztásoknak, a terv pedig látszólag kezd célegyenesbe érni, valószínúleg március végén élesítik a szigorítás-bombát. A szolgáltató nyilatkozataiból az derült ki, hogy bizonyos országokban lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy felárat fizessenek a fiókmegosztásért, ezt azonban nem fogják globálisan bevezetni. Szintén egyértelművé vált az is, hogy a streamingszolgáltató

nem fog automatikusan pótdíjat felszámolni, ha úgy észleli a rendszerük, hogy a fiókot az előfizető otthonától eltérő helyeken is használják, a pluszfiókokat egyszerűen blokkolni fogják, és felajánlják az egyéni előfizetés létrehozását. Magyarul rosszabbul fogunk járni, mint azt eddig gondoltuk

Azt, hogy mi számít majd az előfizetés elsődleges helyének, azt a Netflix a felhasználó IP-címe, a bejelentkeztetett eszközök azonosítói, illetve a fióktevékenységek alapján határozza majd meg. A vállalat az utazásokra is talált megoldást, ilyen esetekben egy kódot kell kérnünk, melynek aktiválásával hét napig hozzáférést kapunk például a szállásunkban történő bejelentkezésre is – az azonban még nem világos, hogy ezt hányszor és milyen gyakran lehet majd kérvényezni.

A Netflix egy reklámokkal megtűzdelt, olcsóbb előfizetési kategóriát is bejelentett, mellyel azokat szeretnék elérni, akik eddig sokallták az előfizetés árát. Hátrány azonban, hogy a reklámok mellett egy másik hátránya is lesz a legolcsóbb kategóriának, méghozzá az, hogy egy szűkített – egyelőre ismeretlen – katalógusból lehet majd csak válogatni. Az új csomag bevezetésével tehát a következőképp néz majd ki a Netflix árlistája:

  • Basic with Ads – 6,99 dollár, 720p, szűkített katalógus, reklámokkal (a magyar ár még ismeretlen, kb. 1890 forint/hó)
  • Basic – 9,99 dollár, 480p helyett ezentúl már 720p, reklámmentes (jelenleg 2490 forint/hó)
  • Standard – 14,49 dollár, 1080p, reklámmentes (jelenleg 3490 forint/hó)
  • Premium – 19,99 dollár, 2160p, reklámmentes (jelenleg 4490 forint/hó)

A Netflix új előfizetése első körben a következő országokban lesz elérhető: Kanada, Mexikó, Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország, Japán, Korea és az Egyesült Királyság. 

Azt, hogy idehaza mikor vezeti be minden eddiginél olcsóbb előfizetését a streamingóriás, egyelőre még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a jelszómegosztással kapcsolatos korlátozások mikor élesednek majd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: