2023. 01. 11., Szerda, 07:43

Valaki nagyon jól járt a bezárt, majd újranyitott csokonyavisontai gyógyfürdővel

Két lépésben Hajtó Péter győri önkormányzati képviselő családi cégéhez került a tavaly ősszel bezárt, majd december közepén részlegesen újranyitott Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdő. A Somogy megyei település fürdője korábban a helyi önkormányzat tulajdonában volt, de a település azt nem tudta működtetni, így már a rezsiválság kezdetén, tavaly szeptemberben a bezárásáról döntött.

A fürdőt nyílt tender keretében 440 millió forintért értékesítették az egyetlen pályázónak, Zömbik Imre barcsi építési vállalkozó Kft.-jének. Csakhogy ebből egy 300 millió forintos tételt a vevőnek ki sem kellett fizetnie:

a szerződés értelmében azt a fürdő műszaki fejlesztésére kellett fordítania – vagyis mintha az ember úgy venne meg 44 millió forintért egy felújítandó lakást, hogy abból 30 milliót nem az eladónak fizet ki, hanem saját új tulajdonára költheti.

Újabb somogyi áldozat, ezúttal a csokonyavisontai fürdő zár be

Újabb somogyi áldozat, ezúttal a csokonyavisontai fürdő zár be

Immár hivatalos, hogy szeptember elsejétől szünetel a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő - írta meg a BarcsMédia a polgármester által megosztott információk alapján.

Miután a tavaly augusztusban kiírt pályázat lezárultakor, október 3-án megvette a fürdőt, nyolc nap múltán továbbadta először a nyolcvan, majd a maradék húsz százalékát is Hajtó Péter cégének. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: