2023. 01. 02., Hétfő, 08:05

Kézben felrobbant tűzijáték, kiégett lakás, ittas sofőrök – Ilyen volt az idei szilveszer

via

Az óév búcsúztatása során sajnos idén is számos baleset és sérülés történt.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt december 31-én 12 óra és 2023. január 1-jén 6 óra között 18 esetben 17 személlyel szemben indított eljárást a rendőrség országszerte. Ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 4 súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására – olvasható a rendőrség beszámolójában.

Zalaegerszegen egy gyermek mellett robbant fel egy tűzijáték, Zircen egy fiatalkorú fiú úgy gyújtotta meg a pirotechnikai eszközt, hogy kézsérülése keletkezett. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Petneházán szintén egy gyermek sérült meg, akinek a kezében robbant fel egy pirotechnikai eszköz, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bódvaszilason egy férfi gyújtott meg egy tűzijátékot, amely égési sérülést okozott. Valamennyien súlyos sérüléseket szenvedtek.

Miskolcon szintén tűzijáték szabálytalan használata miatt kiégett egy lakás, az érintett társasház több lakójának el kellett hagyni otthonát. A tüzet okozó férfi ellen közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás. Szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt.

Valóban megér ennyit egy tűzijáték?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: