2022. 12. 07., Szerda, 09:27

Somogyban is évtizedekig hülyítette a népet egy áljézus - Pénzt és szexvámot is szedett

A 69 éves T. Miklós egy valóságos szektát épített maga köré, és – a gyógyításért cserébe – csalt ki pénzt közel két tucat áldozatától. Az aljas manővereit hosszú ideig végezhette, ám három éve lebukott és eljárás indult ellene. A szabadlábon lévő idős férfit hamarosan bíróság elé állítják, s ha mindent beismer, 6 évre kerülhet rácsok mögé.

A Zala megyei Teskándon élő Miklós évtizedek óta adta ki magát energiával gyógyító mesternek. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de az is előfordult, hogy egyénileg fogadta a „betegeit, tanítványait”.

A nyugdíjas közgazdász önmagát naiv, jámbor, a pénzügyekhez, az anyagi természetű dolgokhoz nem értő személyként tüntette fel, hogy azt a látszatot keltse, számára nincs jelentősége a pénzben mérhető javaknak: ezt Zala, Somogy, de még Pest megyében is bevették a teskándi Jézustól

– Naponta közel negyvenen jártak a gyógyító szertartásaira, aminek a végén nyolcezret fizettek a betegek, akik számlát sosem kaptak.

A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, nemcsak a pénzekkel trükközött, de a befolyásolható lányokat az ágyába vihette

A hírek szerint több, alig húszéves lány is lefeküdt a szeánszait a Zalaegerszeghez tartozó jánkahegyi házában tartó álgyógyítóval, aki a „híveket” érzelmileg zsarolta és befolyásolta.

A falubeliek szerint előfordult, hogy Miklós azt kérdezte a híveitől, mit szólnának, ha kiderülne, hogy Jézus ott ül velük szemben...

Miután kiderült, hogy az ál-Jézus kihasználta a benne megbízó, köréje csoportosuló embereket, az egyik sértett a pénzét követelte tőle. A csaló az autójába zárkózott, amelynek ajtaját a becsapott személy magán kívül kezdte el rángatni, miközben azt ordítozta:

Nyisd ki, szállj ki, te hülye c….ny, tönkretetted a családomat, az életemet, csaló hazug, rabló tolvaj vagy, fa…dnál fogva rángatlak ki, elintézlek még ennyi idősen is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: