2022. 11. 14., Hétfő, 13:50

Sorban zárnak a kaposvári vendéglátó egységek - Az Arany Hordó is lehúzza a rolót

Az utóbbi hetekben számos helyi vendéglátóegység bezárásáról adtunk hírt: az Eleven Kultúrbisztró november 16-tól zár be ideiglenesen, a London Pub december 31-én véglegesen, az Arany Hordó december 10-én húzza le a rolót. És még rajtuk kívül is tudunk néhányról, akiknél szintén nagyon rezeg a léc.

Most viszont maradjunk az Arany Hordónál, a Zárda utcai egységet 1993-ban, vagyis egy év híján 30 éve nyitotta az üzlethelyiség tulajdonosa, azóta több üzemeltető alatt ugyan, de folyamatosan várta vendégeit. A jelenlegi üzemeltető 12 éve bérli a helyiséget, most azt mondja fenntarthatatlanná vált az üzemeltetése, ezért az újévet már nem várja meg.

A jelenlegi áramszolgáltatás szerződésünk idén lejár, az újat pedig a jelenlegi díj 6-7-szereséért lehetne megkötni, amivel nagyjából 400.000 forintra emelkedne a havi áramszámla, amit egyszerűen lehetetlenség kitermelni.

Emellett számos egyéb növekvő költséget is megnevezett az üzemeltető, illetve az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) rendszerrel kapcsolatos aggályainak is hangot adott, melyek időben és pénzben is tovább terhelnék a vállalkozást. A jelenlegi információk szerint az eredeti július elsejei start helyett csak 2023. január elsejétől lesz kötelező adatot szolgáltatniuk a vendéglátóhelyeknek az NTAK részére. Sok vendéglátós szerint ennek a rendszernek a használata rengeteg plusz terhet fog jelenteni a dolgozóknak, így a bevezetésével további egységeket lehetetlenítenének el, az amúgy is nehéz helyzetben.

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt! Ha még bárhol égne.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: