12 év után bezár a Teleki utca ikonikus helye, a London Pub

2022. 11. 10., Csütörtök, 19:10

12 év után bezár a Teleki utca ikonikus helye, a London Pub

Újabb kaposvári vendéglátóhely kénytelen lehúzni a rolót, a belváros egyik kedvelt pubja újévkor már nem fogad vendégeket.

A 90-es évek elején még a környék egyik legnépszerűbb egysége volt az akkor Jazz Cafe néven üzemelő egység. 2012-ben London Pub-ra keresztelték, és tipikus angol enteriőrt kapott, a jelenlegi üzemeltető, Árok Kornél 2018-ban vette át, azóta ismertetőjegyei az egyedülálló prémium italkínálat, az italkóstoló- és kvízestek.

Kornél elmondta, hogy más vendéglátóhelyekkel ellentétben nem a "rezsiválság" a zárás oka.

Az első covidos időszak után szépen visszatért a vendégkörünk, a második után viszont már érezhető volt, hogy sokan elszoktak a kocsmába járástól. Erre jött még rá az intermodális csomópont megépülése, ami jelentősen csökkentette a Teleki utca átmenő forgalmát.

Az üzlethelyiség tulajdonosa, Nagy Sándor 'Sasa', a KISOSZ kaposvári vendéglátó tagozatának vezetője szerint az utóbbi hónapok bezárási hulláma még csak a kezdet.

Véleménye szerint rosszabb a helyzet mint a covid alatt, mert nem látni a végét. Ha a vendéglátósoknak sikerül is kihúzniuk tavaszig - a fűtési szezon végéig ,- akkor is egy jóval magasabb működési költséggel kell számolni, ugyanis a rezsiköltségek már soha nem állnak vissza a válság előtti szintre. Legjobb esetben a jelenlegi árak felére, harmadára esnek majd vissza a költségek, ezeket pedig értelemszerűen be kell építeni az árakba. 

Számszerűen, ha most kellene leszerződnünk villamosenergiára az MVM Nexttel, akkor bruttó 300 Ft-ba kerülne 1 kWh villamosenergia, amire még rájönne 30 Ft-os rendszerhasználati díj, ez 330 Ft összesen. Ugyanez 2-4 éve 40-60 Ft-ba került, ami 6-8-szoros ár. És ez csak az áram..

- A megoldást a megújuló energiaforrások jelentenék, amik viszont hatalmas beruházást jelentenek. Sajnos az országban elaltatták a háztartások, vállalkozások éberségét és hamis biztonságérzetet teremtettek. Erre a helyzetre az elmúlt évtizedben kellett volna felkészíteni az embereket, mert ezek a fejlesztések – nyílászáró cserék, külső hőszigetelés, napelemek, hőszivattyú, inverteres klímarendszer, stb - hosszú és költséges folyamatok.

A London Pub-ot tehát nagy sajnálatunkra már csak idén látogathatjuk, hacsak nem találnak új bérlőt. Ha esetleg üzemeltetőként érdekel valakit a lehetőség, a hely berendezéssel együtt kiadó.

Érdeklődni: 06-20/555-7732 (Nagy Sándorné Márta)  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: