2022. 11. 04., Péntek, 14:12

A 67-es út kálváriája már a polgármestert is bosszantotta, felszólította a közútkezelőt

Az új 2x2 sávos utat gyakrabban használók - bár mostanában inkább nem használók - augusztus óta a kelleténél többször morgolódhattak.

Ennek előidézője pedig azok a lezárások voltak, melyek az utóbbi három hónapban inkább egy lottósorsolásra hasonlítottak random dátumokkal, mintsem tudatos munkaszervezésre. Ez feltűnt Szita Károly polgármesterünknek is, aki péntek reggeli rádióinterjújában számolt be róla, hogy odaszólt a közútkezelő elnökének: jó lenne rendezni a sorokat!

Én vagyok az egyik legbosszúsabb kaposvári hisz rendszeresen használom a 67-est, hetente akár 2-3 alkalommal is Budapestre kell utaznom - kezdte a polgármester. Láttam az elkészültét követően az út áldásos hatásait: 2x2 sávon lehet biztonsággal, gyorsan, kényelmesen, fel és le érkezni, valamint láttam, hogy sokan használják is rendszeresen.

- Aztán jöttek a lezárások. Részben mert még készülékeket kellett felhelyezni, részben mert elkezdődtek a garanciális felújítások is. Viszont érthetetlen volt számomra, hogy ha egyszer lezárunk valamit akkor abban az időszakban miért nem csinálunk meg mindent? Lezárjuk, megcsináljuk, ráengedjük a forgalmat, aztán következő héten megint azt olvasom, hogy újból lezárjuk ugyanazt a szakaszt, mert újabb munkálatok zajlanak. Hát ez nem munkaszervezés!

A polgármester elmondta azt is, hogy felhívta a közútkezelő vezetőjét és nemtetszését fejezte ki a 67-esen zajló munkálatok szervezését illetően:

- Felhívtam a közútkezelő vezetőjét, hogy jobban figyeljenek oda a munkáknak a szervezésére és koordinációjára. Nyilvánvaló, hogy a munkások épségére kell a legjobban vigyázni és elkelülhetetlen az is, hogy a hibás útszakaszokat kijavítsuk. De akkor egy időben csináljunk meg mindent. Zárjuk le ha kell akkor ne egy, hanem két hétre, végezzék el a munkát és nyissuk meg, és ne kerüljön a következő héten újra lezárásra. Azt gondolom, hogy megértették a felvetésemet, de mindig kiabálni fogok, ha hasonló szervezetlenséget tapasztalok!

Szita Károly beszélt egy, a 67-est érintő pozitív hírről is, hiszen elmondása szerint a július óta épülő kaposfüredi bővítés olyan jól halad, hogy akár már jövő januárban át is adhatják: 

- A kaposfüredi 2x2 sávos szakasz határidő előtt, tehát az ígért tavasz vége előtt elkészülhet. Kértem is a beruházót és kivitelezőt, hogy ne késlekedjenek az engedélyeztetéssel, így a határidő előtt jóval használatba is vehetik az autósok. Ez legkésőbb a következő esztendő első hónapjában már meg is történhet.

Reméljük értenek a szóból!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: