2022. 10. 18., Kedd, 13:09

Random sötétülnek el utcák teljesen Kaposváron az utóbbi hetekben

A takarékossági intézkedések árnyékában hajlamosak vagyunk ezeknek nagyobb feneket keríteni.

Szeptember eleje óta téma a város rezsiszámlájának jövő évi példa nélküli emelkedése, melynek egyik legnagyobb szeletét a közvilágítás teszi ki. Az idei 191 millió forint helyett csak a közvilágítás jövőre 838 millióba fog fájni a városnak, amely takarékossági intézkedéseket hozott szeptember végén. Az intézkedések pedig kitértek a közvilágításra is, ám itt elhangzott, hogy a közvilágítást nem kapcsolják le teljes utcákban és szakaszokon, hiszen nem veszélyeztethetik a közlekedőket. 

Nem lehetnek teljesen sötét utcák, hiszen az a közbiztonság csökkenéséhez vezetne, de előfordulhat, hogy nem minden lámpa fog világítani.

A Csiky lesz a központ, Aréna helyett újra sportcsarnok, jégcsarnokba jön az inline borítás

A Csiky lesz a központ, Aréna helyett újra sportcsarnok, jégcsarnokba jön az inline borítás

Teljes bezárások helyett átszervezéseket jelentett be Kaposvár polgármestere a szokásos, péntek reggeli interjújában, melyben többek között kitért a Csiky Gergely Színházra, a könyvtárra és az Arénára is.
Közel 850 millió lesz csak a közvilágítás jövőre - Szeptember 30-ig meghozzák Kaposváron a takarékossági intézkedéseket

Közel 850 millió lesz csak a közvilágítás jövőre - Szeptember 30-ig meghozzák Kaposváron a takarékossági intézkedéseket

Múlt héten cikkeztünk róla, hogy az első becslések szerint akár több mint 5 milliárd forinttal kerülhet többe Kaposvár üzemeltetése a következő évben.

A bejelentés óta mintha mindenki kicsit jobban ki lenne hegyezve egy-egy sötét utcára - amely elégedetlenség érthető is -, és hajlamos összekötni azzal, hogy ez bizony tuti a spórolás be nem jelentett hozama, és a polgi hivatalban vannak kapcsolók, amikkel egyesével teljes utcákat tudnak sötétségbe burkolni. Ebben azért erősen kételkedünk.

A sztorihoz hozzátartozik, hogy sötét utcákkal már augusztus végén, szeptember elején mi is találkoztunk a belvárosban, akkor volt, hogy a Tallián Gyula, a Dózsa György, a Kossuth Lajos, a Csokonai Vitéz Mihály, a Honvéd utca, a 48-as Ifjúság útja, a Bajcsy Zsilinszky, a Szent Imre utca, a Csokonai köz és a Múzeum utca is egyszer-egyszer sötétbe burkolózott. Megkerestük hát a Városüzemeltetést, hogy az okokról érdeklődjünk, akik köszönték szépen a bejelentést, és továbbították azokat a közvilágításért felelős E-ON-hoz. Pontosan már nem emlékszünk, de másnapra vagy 2 nap múlva az összes jelentett szakasz fényárban úszott.

Itt aztán le is tettünk a sztoriról, megkaptuk, hogy üzemzavar lépett fel de már javították, és a jövőben EZEN az oldalon jelezzük a problémákat, és ők kijavítják.

Mivel a minap mi is rengeteg képet és üzenetet kaptunk a Füredi csomópontban lévő sötétségről - amit ezúton is köszönünk szépen -, mutatjuk, hogy hol tudtok rajta ti magatok is segíteni. Érthető, ha zavar és ciki, de ha morgás helyett gyorsan lejelentjük a Holdingnál ITT, akkor a szakemberek hamarabb találhatnak rá megoldást.

- Bármi más, várossal kapcsolatos hibabejelentést ITT tudtok tenni! - 

Vagy a hivatalban hamarabb felkapcsolják az oda tartozó kapcsolót!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: