2022. 10. 14., Péntek, 13:09

Nem vették fel a munkát pénteken a Munkácsy pedagógusai

A diákok iránt érzett felelősségük okán kiállnak minden olyan kolléga mellett, akiket az elmúlt időszakban retorzió ért.

Folytatódik a pedagógussztrájk az országban, október 5. után ezúttal péntekre hirdettek sztrájkot a tanárok. A legutóbb is több kaposvári intézmény csatlakozott a szolidaritáshoz és ez most sem volt másképp, a Munkácsy Mihály Gimnázium pedagógusai például fel sem vették a munkát, így gyakorolva sztrájkjogukat.

Továbbra is támogatunk, minden olyan tenni akarást és kezdeményezést, amely a széleskörű iskolai autonómia helyreállításáért, a XXI. századi kihívásokhoz igazodó tantervi szabályozás megvalósításáért, a munkakörülmények javításáért, az oktatásban-nevelésben résztvevők munkaterhelésének csökkentéséért, a közoktatásban dolgozók anyagi és társadalmi elismeréséért küzd. Egyetértünk a MTA Vezetői Kollégiumának állásfoglalásával a közoktatás jelentőségéről, helyzetéről és a fejlesztéséhez szükséges teendőkről. - írták közleményükben.

Pénteken egyébként tüntetést hirdettek a tanárokért Kaposváron is, a Kossuth téren várhatóan 18 órakor gyülekezik majd a tömeg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: