2022. 10. 10., Hétfő, 09:14

Családi vállalkozásban fosztogattak Balatonlellén

A négy férfi - akik közül hárman családi kapcsolatban állnak -  rövid idő alatt négy betöréses lopást követett el Balatonlelle környékén, két volt munkaadójukat is kirabolták.

Családi vállalkozás

A bűncselekmények elkövetésében egy 23 éves fiatal férfi játszotta a vezető szerepet, aki

2022 februárjában rávette apját, testvérét és az egyik barátját arra, hogy törjenek be közösen a korábbi munkaadójának balatonlellei telephelyére, ahová a vádlottak a lemezépület oldalát felfeszítve jutottak be, majd onnan szerszámokat vittek el

Bejött nekik a munkaadók kifosztása

A négyes ezután 2022 márciusában egy állattartó telepre tört be, ahol akkumulátort, értékes ipari hosszabbítókat és alumínium felniket zsákmányoltak közel 300.000 forint értékben.

Az apa a fiaival 2022 májusában újabb lopást követett el, ekkor az idősebb fiú másik munkaadóját károsították meg oly módon, hogy a sértett erdészeti munkagépéből kiszerelték a nagy értékű akkumulátorokat

A 23 éves fiú az elfogása előtt önállóan is elkövetett egy vagyon elleni bűncselekményt, ekkor az egyik ismerőse házából vett magához készpénzt. Az egyre gátlástalanabb bandából a fonyódi rendőrök 2022 májusában az apát és két fiát vették őrizetbe, majd az ügyészség indítványára a bíróság a letartóztatásukat is elrendelte.     

 

Az ügyészség a két testvérrel szemben börtön, míg a többszörös visszaesőnek minősülő apával szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, illetőleg a bűncselekményekben bűnsegédként közreműködő társukkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: