2022. 10. 05., Szerda, 10:52

Egy somogyi településen összefogtak egy edzőteremért, hogy télen is sportolhassanak a gyerekek

Nem kis erőket mozgósítottak Barcson, hogy megmentsék a karate szakosztály edzőtermét, beszállt a terem tulajdonosa, az önkormányzat, a szülők és a városlakók is.

Talán már senki számára nem mondunk újat az elszállt rezsiárakkal, ezúttal egy barcsi edzőterem került terítékre. A Barcsi Városi SE Karate Szakosztálya egy hosszabb posztban számolt be róla, hogy bár jelentős az összefogás, kell még némi segítség a terem fenntartásához. 

Mint írják az október, november és decemberi gázszámlákat a terem tulajdonosának előre ki kellett fizetnie, ez 500 köbmétert jelent, 950 ezer forintot + áfát kértek érte, e mellé még jött a villany és a víz, ami további 1 millió + áfa. Mivel ez az összeg a bérlőket terheli, a terem tulajdonosa teljesen elengedte a bérleti díjat, ezzel is segítve a szakosztályt, akiknek segítségére a polgármester sietett, aki segít megtalálni a további költségekre a fedezetet.

Ezen felül további két klímát szereltek fel, hogy edzésidőben tudják biztosítani a 19 fokot a gyerekeknek, ezek beszerzését, és felszerelését amely 800 ezer forint környékén volt egy ott edző gyermek apukája vállalta magára. Mindezekkel úgy tűnik az idei évet már kihúzzák, ám tudván, hogy jövőre is lesznek edzések, gyűjtést indítottak.

A célunk az, hogy ez a 30 éves szakosztály, aki számtalan magyar bajnokot és válogatott versenyzőt nevelt, tovább működhessen és biztosítani tudja gyermekeiteknek a biztonságos sportolás lehetőségét. Azt gondolom, hogy ha ezt a termet feladjuk, soha nem jutunk hozzá hasonló nagyságú, felszerelésű saját teremhez. A tornatermekben tatamizni nem lehet, és most ott is kaotikus a helyzet, esélytelen időpontot találni bárhol - írják.

Az összefogás megsüvegelendő, mégis rossz látni, hogy milyen helyzetbe kerülnek egyesületek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: