Most mi lesz velünk? Eltűnt a polcokról a Pilóta keksz

2022. 10. 04., Kedd, 12:01

Most mi lesz velünk? Eltűnt a polcokról a Pilóta keksz

„Elfogyott, legalább egy hónapja nem kaptunk” – a legtöbb üzletben ez a válasz fogadja azokat a vásárlókat, akik Pilóta kekszet keresnek. 

A Pilóta kekszet 2006 óta Székesfehérváron gyártják, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft. A cég megerősítette, hogy készlethiány van a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik „túlnyomó többségét” is érinti. A jelenség ráadásul nem fog egyik napról a másikra megoldódni. Idén májusban a Balaton szelet és a Boci csokoládé tűnt el egy időre az üzletekből, de annak az ukrajnai háború volt az oka, a Nestlé ugyanis biztonsági okokból egy időre leállította a Lvivben működő üzemét. Később a Boci gyártását Csehországba, a Balatonét pedig Lengyelországba szervezték át.

Tudtad?

Létrejöttét a Győri Keksz akkori termelési vezetőjének, Telekesi Józsefnek köszönheti, akinek egyik feladata volt a termékfejlesztés is, valamint egy véletlennek, mert

valószínűsíthető, hogy a második világháborúban a vadász- és bombázó pilóták túlélőcsomagjaiban található csokoládé és keksz adta az ötletet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: