2022. 08. 30., Kedd, 09:23

A horgászat ellen tüntettek vegánok a Fonyódi Harcsafesztiválon

A balatoni halak jogaiért, a halállomány megmentéséért és a horgászat ellen tüntetett a Fonyódi Harcsafesztiválon a Magyar Vegán Egyesület.

Néhány fiatal vegán döntött úgy, hogy nem nézik tovább tétlenül a balatoni halak elpusztítását, így az augusztus 26-án és 27-én megtartott Fonyódi Harcsafesztiválon tüntettek a halak jogaiért és a horgászat ellen. A fonyódi rendezvényen azonban nem arattak látványos győzelmet a halevők felett, akik a vegánokkal való vita helyett leginkább a harcsapaprikás mellett tették le voksukat, és fogyasztották el kedélyesen az ételt.

A horgászat és a halászat állatkínzás! Vitázz egy vegánnal! – ez a szöveg volt arra a fehér lepedőre írva, amit kifeszítettek. 

Mavegről érdemes tudni, hogy a szervezet egyik leg­fon­to­sabb célja az, hogy „egye­sít­se a magyar vegán moz­gal­mat, és ellássa a Magyar­or­szá­gon vegán élet­mó­dot folytatók érdek­kép­vi­se­le­tét, elő­se­gítve ezzel az állat­hasz­nálat fel­szá­mo­lá­sá­nak ügyét tár­sa­dal­mi meg­moz­du­lá­sok és jogi kép­vi­se­let for­má­já­ban.”  

Erről mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: