2022. 08. 29., Hétfő, 12:00

Rászoruló családoknak segített az iskolakezdésben a kaposvári Megapapír

Nem az első eset, hogy a város egyik legnépszerűbb iskolaszeres boltja segítséget nyújt a rászorulóknak. Ők pontosan tudják, hogy egy-egy iskolakezdés milyen nagy terhet jelenthet szegényebb családoknál, ezért idén segíteni szerettek volna rajtuk egy remek kezdeményezés keretein belül.

A jelenlegi gazdasági helyzetben ráadásul minden eddiginél megterhelőbb lehet az iskolakezdés a családok számára, az elszállt árak bizony a tanszereket is érintették. Bár itt is van kivétel, Kaposváron a Megapapír például még a tavaszi, alacsony árakkal operál, de nem csak ezzel kívánnak segíteni a kaposváriaknak.

Még júliusban indították útnak a “Nálunk augusztusban van karácsony” elnevezésű akciójukat, mely során sokgyermekes, rászoruló családoknak szerették volna megkönnyíteni az iskolakezdést. Ezért számukra 10.000 forintos vásárlási utalványokat ajánlottak fel saját valamint az Azúr üzleteibe, ehhez pedig a Facebookon kértek segítséget, hogy találhassanak 10 olyan családot, ahol jó helyre kerülnének az utalványok.

Az akciójuk pedig hatalmas sikert aratott, és nemrégiben sikerült is megtalálni azt a 10 családot, ahol sokat jelentenek az összesen 20 ezer forint értékű utalványok. Segítségükre sietett több kaposvári szervezet és alapítvány is, köztük a Borostyánvirág Alapítvány, a Krízisambulancia a Nagycsaládosok Egyesülete, a Mélyben és Reményben Alapítvány, és a Vadvirág Alapítvány is.

Rengetegen írtatok, rengeteg ajánlás érkezett és a segítségetekkel eljutottunk azokhoz a családokhoz, akiknek a terhéből most egy kicsit magunkra tudtunk vállalni és átadhattuk a mi "augusztusi karácsonyi" ajándékainkat! Volt öröm, könnyek, meghatódás, mindkét oldalról, jó érzés tapasztalni, hogy ennyi segítőkész ember / szervezet van, akik önzetlenül odafigyelnek másokra és igyekeznek segíteni!  Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a folyamatban és közösen, egy kicsi örömöt tudtunk adni és kapni! - írták köszönetnyilvánításképp oldalukon.

Az összesen 200 ezer forint értékű utalványokból az elsők már meg is érkeztek a Borostyánvirág Alapítványhoz, ahol az intézményükben lakó, rászoruló édesanyáknak és gyermekeiknek tudtak így segíteni az iskolakezdésben.

Hálás köszönet a segítségért, tartsátok meg jó szokásotokat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: