2022. 08. 26., Péntek, 09:37

A Kaposvári Törvényszék szerint nem a kórház hibája, hogy éberkómába került Katalin

Július végén írtunk róla, hogy kilenc év után magához tért a kómából a somogyi anyuka, melyet a kórházban szerzett agyfertőzése okozott. A kórház ellen indított polgári perben 100 millió forintos kártérítést követelt a kórháztól, amit a Kaposvári Törvényszék első fokon most utasított el, ráadásul még a kétmilliós perköltséget is az asszonynak kellene kifizetnie.

Dr. Vadócz Attila sajtószóvivő szerint az eljárás során kirendelt szakértők által készített, többszörösen kiegészített igazságügyi szakértői vélemények nem támasztották alá a felperesek állítását. A család persze, teljesen mást gondol.

Szerintünk a kórházi kezelések során valamilyen módon egy gennykeltő baktérium került az agyvízébe, amit három mintavétel során is kimutattak. A szakértő szerint viszont nem az agyvízből, hanem más módon, szennyeződésként került bele valahogy a mintákba hibaként. A kérdésünkre, hogy ez háromszor egymás után hogyan lehetséges, nem kaptunk választ, a bíróság kifejezett indítványunk ellenére nem idézte meg a szakértőt a tárgyalásra, a konkrét kérdéseinkre konkrét válaszokat szerettünk volna kapni

Abszurdnak és elfogadhatatlannak tartjuk a bírónő és az alperes és a szakértő álláspontját is, miszerint nem tudják megmondani a keringés- és légzésleállás okát, s nem lehet tudni, hogy Kati miért került ilyen állapotba – magyarázta dr. Litresits András, a család jogi képviselője. Hozzátette: elfogadhatatlannak tartják a döntést, ezért fellebbeznek, így az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

A sérült nő édesanyja teljesen összetört a bíróság döntése hallatán.

Csalódottság, düh, harag - ezek az érzések kavarognak most bennem. – Ha csupán mintavételi hiba történt, az is a kórház hibája, de akkor mondják meg, miért került kómába a lányom!

Ahányszor átnézem a lányom orvosi papírjait, újra átélem azt a pillanatot, amikor meghalt és kómába esett. Mindig sírva fakadok – mondta Kistaj Éva.

Édesanyja elmondása szerint Katalinnak még évekig tartó rehabilitációra van szüksége. A tragédia óta egyébként nem láthatta a gyermekeit, az apjuk ugyanis magához vette őket, de nemrég a már nagykorú lánya nyolc év után végre felkereste. Azóta pedig rendszeresen találkoznak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: