2022. 08. 24., Szerda, 22:14

„Tragikusan undorító” matekkönyvi illusztrációk miatt szabtak ki büntetéseket Kínában

via

Egy májusban kirobbant botránynak került pont a végére, amit egy tíz éve forgalomban lévő matematika tankönyv illusztrációi okoztak.

 

A 24.hu írta meg a Guardianre hivatkozva, hogy lezárult az botrány, ami még májusban indult egy iskolai tankönyv ábrái miatt. A cikk szerint a konfliktus azért robbant ki, mert egy tanár fotókat osztott meg egy matematika tankönyv illusztrációiról a közösségi médiában, ezeken pedig néhány figurának eltorzul az arca, néhánynak kilátszik az alsóneműje, fiúk ragadják meg lányok szoknyáját, egy gyereknek pedig tetoválás látszik a lábán.

Bár sokak inkább viccesnek találták a rajzokat és semmilyen problémát nem láttak benne, volt egy hangos kisebbség, akik szerint nyugati ügynökök férkőztek be állami tankönyvkiadó soraiba, hogy aknamunkájukkal a kínaiak szellemi lezüllesztésén ügyködjenek. Na nem is kellett több, egyből nyomozást indított az érintett kínai hatóság. 

Meg is lett az eredmény, természetesen szerintük elfogadhatatlan, sőt az ügyben 27 embert meg is büntettek. Hanyagság és kötelességszegés miatt vétkesnek találták többek között a könyvkiadó igazgatóját, felelős szerkesztőjét, és a matematikai osztály vezetőjét csak, hogy teljes legyen a kép, őket ki is rúgták. 

Micsoda problémák.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: