2022. 08. 19., Péntek, 09:52

Fehér aranysakál kölyköt kaptak lencsevégre Somogyban

Valójában nem is egyet.

Király Tünde Facebook oldalán osztja meg természetjáró élményeit, így volt ez most is, Belső-Somogyban nem is akármilyen állattal találkozott.

Egyik este, a több órás várakozás végén pillantottam meg nagyon messze a kiszáradó halastó medrében egy világító, fehér pontot. Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak. Lőttem róla 1-2 képet, mondom majd otthon a számítógépen belenagyítok és jobban szemügyre veszem - írja.

Tünde szarvasokat várt, helyette viszont nem is egy, mindjárt négy fehér aranysakál kölyök volt az a titokzatos fehér valami. Ezek az állatok pedig igazi különlegességnek számítanak, pár észlelésről lehet csak hallani.

Óvatosan próbáltam kinézni a nád takarásából, hááát látom, hogy viszonylag közel, 4 fehér sakál kölyök szaladgál, játszik, aztán még egy hagyományos színű is feltűnik. Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek.

Cukik!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: