2022. 08. 17., Szerda, 11:21

Rengetegen közvetítették közösségi oldalaikon, amint a mentősök egy férfi életéért küzdenek Balatonmárián

A balatonlellei mentősök közel másfél órán keresztül küzdöttek egy 50 év körüli férfi életéért a balatonmáriafürdői strandon, amit a bámészkodók mit sem törődve a helyzet súlyosságával folyamatosan rögzítettek és osztottak meg a közösségi felületeiken.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán számolt be egy manapság egyre súlyosabb és rendkívül sajnálatos társadalmi reakcióról. Az empátia teljes hiányáról. Történt ugyanis, hogy kedden a kaposvári mentésirányítás nagy erőket mozgósított egy 50 év körüli férfihez, akit a Balatonból húztak ki a fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon. A mentősök közel másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, amit rengeteg bámészkodó követett figyelemmel a parton még annak ellenére is, hogy a mentősök takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták meg eltakarni a betegellátást.

Az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a kíváncsi szempárokat, de nem igazán tudtak ezzel foglalkozni. A katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, akik videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet. 

A férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit ráadásként a bámészkodók azonnal meg is osztottak közösségi oldalaikon.

A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harminc éves pályafutása alatt sohasem tapasztalt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: