2022. 08. 16., Kedd, 14:45

A focipályán landolt a mentőhelikopter hétvégén Fonyódon, a leszállón napágyak sorakoztak

A Telex információi szerint nyolc évvel ezelőtt egy EU-s pénzből finanszírozott strandfelújítás részeként egy mentőhelikopter-leszállót alakítottak ki Fonyódon, egyik olvasójuk beszámolója szerint viszont a hétvégén nem tudott ezen landolni egy mentőhelikopter, mert napágyak voltak rajta.

A beszámoló szerint vasárnap délután érkezett Fonyódra egy mentőhelikopter, amely egy ideig helyet keresett a leszálláshoz. A Panoráma strand felújításakor ugyan alakítottak ki mentőhelikopter leszállót, ám az érkező mentőegység mégsem itt, hanem a helyi futballpályán landolt. A helikopter leszálló területén ugyanis olyan napágyak sorakoztak, melyeket napi 5000 forintért lehetett kibérelni.

A lap megkereste az OMSZ sajtóosztályát, ahol megerősítették, hogy vasárnap mentőautó és mentőhelikopter is érkezett Fonyódra, a beteget pedig az ellátás után stabil állapotban, mentőautóval szállították a mentőhelikopterhez, ahonnan kórházba szállították. Az incidensről külön nem számoltak be, annyit mondtak, hogy a mentőhelikopterek pilótái minden aktuális körülmény figyelembevételével a pillanatnyilag legalkalmasabb, legbiztonságosabb leszállóhelyet választják a landoláshoz.

A város polgármestere telefonon azt nyilatkozta a Telexnek, hogy a leszállót 2014-ben építették meg, a következő évben pedig egy alkalommal meg is próbált rajt landolni egy helikopter, de annyira felkavarta a homokot a környéken, hogy végül 300 méterrel arrébb landolt a sportpályán. A pályázat részeként készült el a leszálló, amely hiába lett alkalmatlan leszállásra, 2021-ig üresen kellett hagyni, addig tartott ugyanis a fenntartási időszak. Ezek után kerültek ki a napágyak.

A polgármester viszont korábban már jelezte, hogy a leszállópálya alkalmatlan, ezért vegyék azt ki a légimentők listájából.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: