2022. 08. 16., Kedd, 06:44

95 nap és kezdődik az eddigi talán legbizarrabb foci VB

via

November 20-án startol a katari futball világbajnokság, amely számos érdekességet hoz magával.

Már önmagában az is hatalmas újítás, hogy nem nyáron, hanem novemberben és decemberben fogják megrendezni a tornát, egész pontosan november 20-án játszák majd az első mérkőzést és december 18-án tartják a finálét. Erre azért volt szükség mert Katarban nyáron olyan nagy a hőség és forróság, hogy fizikailag képtelenség lett volna akkor focizni.

Az őszi-téli foci vébé azt is jelenti, hogy a nemzeti bajnokságokat és a klub tornákat felfüggesztik erre az időre, hiszen számos játékos Katarban lesz ebben az időben. Számos kritika éri a szervezőket is, miután embertelen körülmények között dolgoztatták a munkásokat az építkezések során, valamint több ország is jelezte, hogy a korrupció olyan mértéket ölt az országban, hogy nem szívesen vennének részt a tornán. Tovább nehezíti a dolgot, hogy a vallási-kulturális szokások miatt a szurkolók kénytelenek lesznek alkohol nélkül végig szurkolni a mérkőzéseket.

A tornán egyébként 32 ország válogatottja játszik majd, akik 8 darab 4 csapatos csoportban küzdenek majd meg. A csoportmérkőzéseket november 20. és december 3. között tartják, minden csoport első két helyezettje jut tovább, akik a nyolcaddöntőben folytatják majd. Az egyenes kieséses szakasz december 3. és december 18. között lesz. A nyitómérkőzést Katar és Ecuador fogja játszani, míg a finálénak a Loszaíli Nemzeti Stadion ad majd otthon.

Csoportok:

  • A csoport: Katar, Szenegál, Ecuador, Hollandia
  • B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales
  • C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
  • D csoport: Franciaország, Ausztrália, Dánia, Tunézia
  • E csoport: Spanyolország, Costa Rica, Németország, Japán
  • F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
  • G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
  • H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea

Ti kinek szurkoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: