2022. 08. 11., Csütörtök, 10:06

Az elkövetkező éjszakákon lesz a leglátványosabb az év legnagyobb csillaghullása

Az év legjobban várt csillaghullása, a Perseida-meteorraj a héten éri el a maximumát, augusztus 11-től 13-ig. Egészen pontosan augusztus 13-án hajnalban lehet részünk a legszebb látványban, bár idén némileg gyengíteni fogja a láthatóságát a telihold.

Azért így is varázslatos élményre lehet számítani, amiről semmiképp sem érdemes lemaradni. A csillagnézésünk megtervezéséhez hasznos információ lehet, hogy az esemény alkalmából augusztus 14-ig országszerte lesznek csillagászati bemutatók, így Somogy megyében is:

De milyen idő lesz?

Csütörtökön napos idő várható, délután 24 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken zápor, zivatar helyenként a Dunántúl nyugati részén alakulhat ki. Hajnalban 8-17 fokot mérhetünk, délután 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhőképződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra készülhetünk. Zápor, zivatar elsősorban keleten, északkeleten és délnyugaton alakulhat ki. Napközben 26-32 fok közötti maximumok várhatóak.

Ha tehát mind a három éjszaka szabadok vagytok, legjobb eséllyel csütörtökön maradtok szarazak, de szombaton és vasárnap is jó esély van erre! Kellemes fürkészést!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: