2022. 08. 08., Hétfő, 11:47

Jön az év egyik legnagyobb csillaghullása, rengeteg programmal készül a Zselici Csillagpark

Augusztus 10. és 13. között figyelhetjük meg az éjszakai égbolton a Perseida meteorraj maximumát, melynek alkalmából a közeli csillagvizsgáló rengeteg programot szervezett a kíváncsiskodóknak.

A Perseida maximumának idején viszont nem csak a csillagvizsgálóban, de az előtte lévő téren is lesznek majd rövid ismertetők, beszámolók, amely azoknak lehet némi segítség, akik eddig nem regisztráltak a távcsöves programokra, hiszen ezek mind megteltek már. Az ingyenes bemutatók viszont derült ég esetén 22 órakor kezdődnek a csillagvizsgáló előtti területen.

A csillagászok szerint a szabad szemmel megfigyelhető jelenség épp telihold idejére esik, így valamivel kevesebb hullócsillagot láthatunk majd, viszont derült ég esetén érdemes a napokban az égre tekinteni, biztos több hullócsillagot lehet majd elkapni, mint általában.

Az autóval érkezők figyelmét felhívják, hogy a csillagvizsgálóhoz vezető út utolsó szakasza éjfélig le lesz zárva, hogy az autók világítása ne zavarja a megfigyelést. Parkolni a 300 méterre lévő rakodónál lehet majd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: