2022. 07. 21., Csütörtök, 10:33

Olvasóink 97 százaléka szeretné, ha Kaposváron is elmaradna az ünnepi tűzijáték

Egyre több vidéki nagyváros mond le az augusztus 20-ra tervezett ünnepi tűzijátékról, hogy az erre fordítandó összeget a jelenlegi gazdasági helyzetben másra fordíthassák.

Szerdán dobtuk még fel nektek a kérdést, hogy szeretnétek e idén augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot Kaposváron, miután egyre több nagyváros jelezte, másra kívánja fordítani a pénzt:

Akkor még csak Salgótarján, Siófok és Tapolca jelezte, hogy passzolják az eseményt, azóta viszont felpörögtek az események, és törölte a tűzijátékot Pécs, Szentes, Sümeg, Székesfehérvár, Miskolc és Törökbálint is, Kistarcsán pedig a polgármester saját zsebből fizeti, az önkormányzat erre félretett pénzéből tűzifát vesznek.

Az általunk indított szavazás is elég egyértelmű eredménnyel áll, jelenleg több, mint 1400 szavazat érkezett olvasóinktól - valamint a Facebookon további 400 - melyeknek 97 százaléka szeretné, ha idén Kaposváron is elmaradna az augusztus 20-i tűzijáték, és az erre szánt pénzt másra fordítaná a város.

A tűzijátékok szervezése ellen az elmúlt években egyre jobban erősödtek a hangok, szilveszterkor például mi is megírtuk, hogy az elmúlt évekhez képest kiugróan sok bajba került állatról tettek bejelentést Kaposváron, áldozatok is voltak. Köztudott, hogy a tűzijátékkal járó fény és hanghatások óriási károkat tudnak okozni az élővilágban, arról már nem is beszélve, hogy mennyire drága néhány perc látványos durrogtatás, és 2022-ben már tarthatnánk ott, hogy másképp ünnepeljük az ország egyik legfontosabb és legszebb ünnepét.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: