2022. 07. 20., Szerda, 10:20

Úgy néz ki, Tapolcán sem lesz augusztus 20-án tűzijáték

via

A polgármester a Facebook oldalán indított konzultációt, hogy megkérdezze a lakosok véleményét a tűzijátékkal kapcsolatban.

Ahogy arról mi is írtunk, egyre nagyobb az ellenállás az augusztus 20-i tűzijátékokkal szemben. Egyrészt a jelenlegi gazdasági helyzet sokak szerint nem teszi lehetővé, hogy rengeteg pénzt égessenek erre a települések, másrészt az állatok és a környezet védelme sokkal fontosabb annál, mint hogy tíz-húsz percig az eget nézegessük. Salgótarján után, már Siófok is bejelentette, hogy nem tartják meg idén az augusztus 20-i tűzijátékot, inkább fontosabb dolgokra fordítják annak összegét.

Tapolcán pedig a város polgármestere, Dobó Zoltán tett közzé egy posztot a Facebook oldalán, amelyben arra kéri a város lakóit, hogy írják meg neki, hogy mit gondolnak a tűzijáték megtartásáról.

Nehéz idők jönnek, ezt már tudjuk valamennyien. Hihetetlen a bizonytalanság, sokan ezekben a hetekben tervezik újra a családi költségvetést, miből, hogyan tudnak nekifutni az ősznek, és a télnek. KATA, Rezsi, spórolás – ezek a szavak hangzanak el leggyakrabban a beszélgetéseinkben. Szóval ami foglalkoztat: Szabad-e ebben a helyzetben pénzt költenünk az augusztus 20-i tűzijátékra?

Elnézve a kommenteket, elég egyértelműnek tűnik, hogy a helyiek nem akarnak tűzijátékot. Sokan ezt a jelenlegi gazdasági helyzettel indokolták, de többen is akadtak, akik a kutyák és egyéb állatok megóvása miatt vetnék el a durrogtatást.

Mindeközben az aHang online felületén, már több, mint 140.000 ember írta alá azt a petíciót, hogy a kormány ne tartsa meg több száz millió forintért az augusztus 20-i tűzijátékot, ugyanis jelenleg nincs olyan helyzetben az ország, hogy ezt megengedhesse magának.

Lehet ezt így is csinálni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: