Arany és ezüst is a zsákban, sikerrel vették a pécsi szlalom fordulót a kaposvári versenyzők

2022. 06. 14., Kedd, 13:42

Arany és ezüst is a zsákban, sikerrel vették a pécsi szlalom fordulót a kaposvári versenyzők

Múlt hétvégén tartották meg a Pécsi Szlalom Team bajnokságának 3. fordulóját az EXPO center területén. A versenyzők a korábbiakhoz képest egy aszfaltos résszel meghosszabbított pályanyomvonalon mérhették össze tudásukat szombaton. A Kaposvári Autósport Egyesületet három versenyző képviselte, Mogyorósi Zoltán, Hidasi Krisztián és Török Károly.

Hidasi Krisztitán, aki a Reanult Megannal a IV. kategória 4. helyét szerezte meg, abszolút 32. lett:

- Elég nehezen jött össze a hétvége, de köszönöm mindenkinek aki segített. Autózni szerettem volna egy jót, a kislányomnak pedig egy kupát szerettem volna elhozni, ez majdnem össze is jött. A pálya szenzációs volt, nekem nagyon feküdt, sajnos az autónak már kevésbé mert sajnos keveset tudtam tesztelni, de azért próbálkoztunk, megyünk előre. Volt pár technikai problémánk is de ezeket sikeresen megoldottuk, így  tudtunk javítani folyamatosan.

Elégedett vagyok az eredménnyel, ebben a mezőnyben meg pláne, egy-két szlalom verseny van még tervben az idén, és finomítás is lesz az edzés napokon, úgyhogy jönni fognak az eredmények. Ezúttal is köszönöm a Kaposvári Autósport Egyesületnek a támogatást, Viktornak a gyors segítséget, kislányomnak, családomnak, és a barátoknak, támogatóknak!

Török Károly egy Mazda MX5-el állt rajthoz, a XIII. kategória ezüstérmét hozta el, abszolút 22. helyen végzett:

- Jól ment a vezetés, bár az első körben rossz gumiválasztás miatt nagyon csúszott az autó, de így legalább a nézők is ki lettek szolgálva. A többi körben minden rendben volt az autóval, tapadással egyaránt, a pálya nagyon tetszett, volt benn viszonylag gyors szakasz és technikás rész is.

Szerintem tipikus hátsó kerék hajtású autónak, azaz az enyémnek való pálya volt, sok helyen lehetett csúsztatással fordulni, és az autó is tökéletesen működött, ahogy azt egy japán autótól el is várom. 

- Az eredménnyel, tehát a második hellyel elégedett vagyok, ami talán annak is köszönhető, hogy sosem nyerni megyek hanem egy jót autózni, és bár sokáig első helyen voltam és az utolsó körben csúsztam csak le az első helyről 8 tized másodperccel ez kicsit bosszantó, de hát a kolléga jobb volt. Ezúton is gratulálok neki! Nagyon várom a következő hegyi versenyt!

Mogyorósi Zoltán egy LADA-val állt rajthoz, és végül a VIII. kategória legjobbja lett, aranyéremmel térhetett haza és az abszolút 24. hellyel:

- Úgy indultunk a hétvégének, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat és a cél az első hely. Elég jól ment a vezetés, igaz az elején sok volt a csúszkálás de a végére inkább a jobb időre törekedtem. Nekem a pálya nagyon tetszett és igazából jobb nem is lehetett volna, az autó pedig tökéletes volt, és semmi probléma nem volt, jól fel volt készítve. Szoros volt nagyon a mezőny de oda tettem magam és 100%-ig elégedett vagyok az eredménnyel!

A Kaposvári Autósport Egyesület idei szezonja akadozva indult több szakágban is, hiszen több olyan bajnokság is van, ahol érdekeltek, mégsem kezdődött még el a sorozat, ahol viszont elindulnak, rendre jobbnál jobb eredményekkel térnek haza. Az év közepe most eléggé besűrűsödött náluk, minden hétvégén versenyekre járnak majd júliusban, viszont az off road szekcióban szenzációsan teljesítő Mohácsi Zsófi egy kis nyári pihenőre megy, a nyári forróság és a por miatt nem tartanak náluk versenyeket.

Az Egyesület a nagy sikerre való tekintettel megint tervez majd nyílt napos edzést, amelyről hamarosan további részleteket közölnek majd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: