2022. 06. 10., Péntek, 12:37

Lehet ennél jobb kombó? Ma van a gin világnapja, meg amúgy péntek is!

via

Kell ennél több indok egy jó gin-tonikhoz?

Az angol királynő kedvenc italát eredetileg gyógyszerként használták, ma már kevésbé tekintünk rá így, ellenben egy pohár biztosan nem árt. A közhiedelemmel ellentétben nem angolok készítették először, hiszen már a 17. századi Hollandiában is előszeretettel fogyasztották a fűszeres boróka párlatot. Azóta pedig egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvend a klasszikus gin tonik.

Magyar fronton is folyamatosan erősítünk, ennek apropóján rendezik meg a balatonfüredi mólón az első Balatoni Gin Fesztivált is, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb ízvilággal a hazai ginek krémje sorakozik majd fel. Persze Veszprémben is akad bőven olyan hely, ahova betérhetünk egy kiváló gin-tonikra. Bele is botlottunk egy igazán ígéretes magyar ginbe, a Gay Hussarba - messze nem kell menni, csak a Fricskába. 

A Gay Hussar nevű magyar gint még be sem vezették a magyar piacra, rögtön bezsebelt két rangos nemzetközi elismerést is: aranyérmet nyert a The Spirits Business Spring Tasting 2022-es versenyén, illetve bronz minősítést szerezett desztillált gin kategóriában a IWSC Spirit 2022-es megmérettetésén - ígéretesnek tűnik.

És az is, septiben le is teszteltük a magyarok legújabb ginjét, és azt kell mondjuk, ez pont olyan jónak tűnik, mint amilyen. Stílszerűen magyar tonikkal kértük, a teljes hazai ízélmény reményében, mégpedig a Keselyű kézműves tonik személyében. Na így volt igazán 10/11.

A Gay Hussar gin single shot technológiával készül, lepárlás után kizárólag vizet adnak hozzá. És itt jön képbe a sipping gin lényege: mivel a párlatot kizárólag vízzel és csak egyszer hígítják, kevésbé koncentrált az íz, kevésbé fog harapni, nyugodtan lehet magában is kortyolgatni. Az alap szesz gabona és Rátkáról, Tokaji térségből származó hárslevelű szőlőből készült szesz keveréke. Egy 9 fűszernövényből készült tömör gyönyör.

Nagyon ajánljuk, ha valami újra fájna a fogad ezen a csodás napon.

Használd a 82nullanullaXgin10 kódot a Fricskában, nem jár rá semmi, de mond be nyugodtan - finom lesz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: