2022. 06. 10., Péntek, 10:42

Exbarátnők, családtagok, kiskorúak – Gusztustalan módon kérnek és küldenek meztelen képeket bárkiről egy közösségi oldalon

via

Undorító. Erről csak ennyit.

TikTokon osztotta meg egy fiatal lány a felfedezését, miszerint a Discordon van egy csoport, amelyben meztelen képeket és videókat kérnek és osztanak meg a felhasználok egymás között. Különböző kategóriákba sorolják a képeket: barátnőkről vagy exbarátnőkről, rokonokról és még kiskorúakról is töltöttek fel képeket, ezenkívül pedig még megyénként is lehet böngészni.

A TikTok videót készítő lány még azt is felfedezte, hogy valaki az ő Instagramját linkelte be, hogy van-e valakinek róla meztelen képe.

Persze tudjuk, hogy ilyenkor utólag, illetve a képernyő mögül már mindenki okosabb, tehát csak annyit mond, hogy így járt az, aki képeket küldözget magáról. Hát nem! A szexualitáshoz és az intimitáshoz hozzátartozik, hogy ruha nélkül látjuk a másikat, a közösségi média megjelenésével pedig egyre több hasonló képet küldenek magukról a lányok és a férfiak is. Amíg egy nőt megaláznak ezekkel a képekkel a nyilvánosság előtt, addig az esetlegesen férfiakról kikerülő meztelen nemiszervet tartalmazó képek mellett valahogy elmegyünk.

De ne lepődjünk meg annyira az ilyen képek iránti keresleten, hiszen a 2000-es években működő szennylapok tele voltak olyan képekkel, ahol a celebnők autókból szálltak ki, ilyenkor pedig kilátszódtak különböző „takarnivaló” testrészeik, majd címlapon szerepeltek vele.

Én még a mai napig emlékszem, hogy valamelyik tinimagazin első oldalán találkoztam Vanessa Hudgens pucér képeivel, méghozzá mindenféle kitakarás, eltorzítás nélkül. Igen, egy tinimagazinban.

De vissza az intimitáshoz és a képekhez. Bizalom, szerelem, bármi okból küldhet egy lány képet magáról, hiszen a rózsaszínköd alatt eszébe sem jut, hogy az a férfi, akivel akkor éppen a világon a legjobban érzi magát és megbízik benne, majd egyszer bosszúból fogja elküldeni a képeit másoknak. Van még más is – az érzelmi manipuláció. Nyugodtan kérdezzetek meg fiatal lányokat, hogy próbálták-e már őket belekényszeríteni abba, – vagy éppen belezsarolni – hogy küldjenek magukról képeket. Szerintem meglepődnétek hányan éltek át ilyet.

Szerencsére a különböző mentális betegségeket már egyre komolyabban vesszük, addig a nude képek birtoklásáról, majd megosztásáról csak úgy beszélünk, hogy na a hülye lány, minek küldött ilyet, hát így járt! Nem, a képet küldő senkinek nem adott engedélyt arra, hogy ezek nyilvánosságra hozza, főleg nem valaki random csoportban, de máshol sem! Megalázottság, rágalmazás, zaklatás – ezek ugyanúgy kiválthatják belőlük a depressziót vagy az öngyilkosság gondolatát, hiszen mindenki róluk, az ő képeikről beszél. Persze idővel ez is elmúlik, mi viszont a jelenben élünk nem a jövőben. Addig pedig megpróbáljuk megérteni, hogy miért kérnek ismeretlen emberek, ismeretlen emberekről képeket, miközben dugig van az internet pornóval. A videóban látott szerver azóta megszűnt, azonban ez nem garancia arra, hogy nem hoznak létre egy másikat...

A legfontosabb tudni, hogy a Discordon létrehozott csoportban történtek bűncselekménynek számítanak, ahogyan az iskolában, munkahelyen is annak számít! És soha nem küldjetek magatokról ilyen képeket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: