2022. 06. 09., Csütörtök, 12:33

Megvan az első nagyvállalat itthon, aki a négynapos munkahetet teszteli

Mi is többször beszámoltunk már azokról a pozitív eredményekről, melyek világszerte megerősítik a négynapos munkahét relevanciáját. Nagyon úgy tűnik, szépen lassan hazánkba is begyűrűzik az ötlet.

Teszt jelleggel július és október között 4 napos munkarendre állnak át hazánkban a nagyvállalati szektorban először a Magyar Telekom kiválasztott egységei. A pilot jelleggel indított időszakban változatlan alapbér mellett dolgoznak majd a résztvevők heti 4 napos munkarendben, kiemelt figyelmet fordítva a gördülékeny munkaszervezésre és tapasztalatgyűjtésre. A Telekom emellett országos reprezentatív kutatást is indít a témában, melyben a 4 napos munkahét kapcsán vizsgálják majd a munkavállalók és az üzleti élet szereplőinek véleményét.

A kísérletezés az alapértékünk, proaktívan és bátran próbálunk ki új dolgokat, melyekről azt gondoljuk, hogy működésünket jobbá tehetik, valamint kollégáink fejlődését, életminőségének javítását szolgálhatják. A munka-magánélet egyensúlyát és a hatékony, célorientált munkavégzést szem előtt tartva úgy döntöttünk, négy csapat bevonásával elindítunk egy október végéig tartó teszt időszakot, melynek célja, hogy megtapasztaljuk, hogyan működik a 4 napos munkarend - mondta Friedl Zsuzsanna, Chief People Officer.

Te hétfőn vagy inkább pénteken nem dolgoznál?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: