2022. 06. 08., Szerda, 10:24

A világ legveszélyesebb túrája - Huashan-hegy

via

A világ legveszélyesebb túrája a kínai Xiantól keletre, a Huashan-hegy tetejére vezet, melyet az ország öt nagy hegyének egyikeként tartanak számon.

A kínai teát valószínűleg nem kötnéd az adrenalinhoz és a halálfélelemhez - na majd most. A kínai Huashan-hegynek sikerül a kettőt összehoznia: egy halálmegvető sziklaoldali hegyi túraútvonallal, amely a hegy déli csúcsán, 2160 méter magasan található teaházba viszi a merész látogatókat. 

A Huashan-hegy legalább az ie 2. század óta vallási jelentőségű hely volt, amikor egy taoista templomot alapítottak a tövében. Azóta zarándokok, szerzetesek és apácák lakják a hegyet és a környéket. A veszélyes és meredek túraútvonalak hálózata lehetővé teszi számukra, hogy elérjék a Huashan-hegy öt csúcsát, amelyek mindegyikének vallási szerepe van.

Ez az öt csúcs együttesen egy virágforma pontjait alkotja. Az ösvényeket megerősítették a közelmúltban fellépő adrenalináradat miatt, akik hegyi túrázó turistákat keresnek, de ennek ellenére veszélyesek, és halálos esésekről híresek. Bár hivatalos statisztikát nem vezetnek, egyesek szerint évente akár 100 halálos esés is lehet. Az ösvények némelyik veszélyesebb részének neve: Ezerláb szakadék, Száz láb szakadék és Fekete Sárkány gerinc. A legveszélyesebb minden bizonnyal az 2154 méter magas déli csúcs ahová a híres és hírhedt deszkás sétány vezet - viszont ha ezt megmászod, akkor egy nagyon finom tea a jutalmad. 

Te bevállalnád?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: