2022. 06. 02., Csütörtök, 10:52

Megújult a Jókai Liget és az egykori Városi Könyvtár

A Donner városrész rehabilitációjának részeként, 75 millió forint, 100 százalékos európai uniós támogatással megújult a Jókai liget, valamint a Zrínyi utcai, egykori városi könyvtár épülete. A fejlesztések fő célja az volt, hogy olyan tereket és környezeteket alakítsanak ki, amelyek helyszínt tudnak adni a közösségi rendezvényeknek.

A beruházás során megújították a Jókai liget teljes növényzetét: a balesetveszélyes, elhalt fákat, bokrokat eltávolították, a menthető növényeket szakszerűen megmetszették, de sok új cserjét és fát is ültettek. A sétány új térkő burkolatot kapott, megoldották a terület csapadékvíz elvezetését is.

Új utcabútorokat is kihelyeztek, kényelmes padok várják a megpihenni vágyókat. Formatervezett, praktikus hulladékgyűjtőket is telepítettek. A közvilágítást is kicserélték, a sétány fölé hajló energiatakarékos lámpák biztonságos megvilágítást nyújtanak az arra közlekedőknek.

A korszerű pihenő- és szabadidőparkká alakított liget több. mint 4000 m²-en nyújt kiváló lehetőséget sportolásra, de helyszíne lehet a Kaposváron oly népszerű „Kortalan tornának”, a szabadtéri jógának, sétának, a szabadidő aktív eltöltésének. A nyitott téren családbarát gyerek- és felnőtt programok valósíthatók meg, találkozók, vagy kiemelt városi rendezvények plusz színtere is lehet majd. 

A fejlesztés másik iránya a Zrínyi utca 16. szám alatti, volt könyvtárépület felújítása volt. Az épület belsejét teljesen megújították, korszerű nyílászárókat és épületgépészetet kapott, ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a donneri területen belül is újabb szervezetek jelenhessenek meg.

Hogy tetszik?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: