2022. 06. 02., Csütörtök, 20:04

Feltörte az elektronikus naplót és 24 diáktársának beírt egy ötöst - A rendőrök fogták el

via

Diákcsínynek szánta, de rendőrök csaptak le arra a pápai diákra, aki először feltörte a KRÉTA nevezetű elektronikus naplót, majd magának és 24 másik tanulónak beírt egy-egy ötöst.

Még februárban, egy pápai középiskolában valaki megszerezte egy tanárnak a jelszavát az intézményben használt elektronikus naplóhoz, a KRÉTA-hoz, 25 diáknak beírt egy-egy jelest németből. Mint írja a rendőrség, az elrendelt nyomozás során beszerzett információk egy 15 éves fiúhoz vezettek, aki az érintett iskola tanulója. A rendőrök kutatást foganatosítottak a pápai fiatal otthonában, illetve március 8-án gyanúsítottként kihallgatták. A tanuló részletes beismerő vallomást tett és elmondta, hogy titokban megszerezte a pedagógus felhasználói adatait, és ezután saját magának, valamint további 24 társának ötös osztályzatot írt be. A diák saját tettét diákcsínynak szánta, de azt utólag nagyon megbánta.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket a rendőrség elvégezte, jelenleg pedig az illetékes ügyészségnél vannak már az iratok. Kíváncsian várjuk vajon mi lesz az ügy vége.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: