2022. 05. 27., Péntek, 10:19

Itt vannak a benzinárstop új szabályai, mától kétféle ár lesz a kutakon

Csütörtökön bejelentették a Kormányinfón, hogy már péntektől részben új szabályok érvényesek a benzinkutaknál alkalmazott hatósági árakra.

A legfőbb szabályt már eddig is lehetett tudni:

péntektől a magyarországi benzinkutakon csak a magyar rendszámos autók tankolhatnak a literenként legfeljebb 480 forintos hatósági áron benzint vagy dízelt

A magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók mellett azokat a külföldi rendszámú kocsikat is 480 forintos literáron lehet majd megtankolni, amelyeket olyan országban helyeztek forgalomba, ahol szintén hatósági áras termék az üzemanyag.  

Az üzemanyag hatósági árát az üzemanyagtöltő állomás területén vagy más arra alkalmas helyen fel kell tüntetni, olyan magasságban és méretben, hogy az a közlekedési útvonalról jól olvasható legyen. Amikor viszont tankolunk, a kútoszlop kijelzőjén a kutak a nem hatósági, azaz a piaci árat fogják majd feltüntetni.

Az továbbra sem derült ki, hogy azoknál a kismotoroknál, robogóknál, amelyeknek nincs rendszámuk, mi alapján döntik el a kutasok, hogy magyar vagy nem magyar.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: