2022. 05. 26., Csütörtök, 10:49

Azért tüntettek Svájcban a gazdagok, hogy többet adózhassanak

via

Tüntikéztek a milliomosok.

A koronavírus okozta lezárások óta először gyűltek össze a világ vezető politikusai és üzletemberei a svájci Davosban a Világgazdasági Fórumra. Néhányuk baloldali aktivista mellett vonult utcára, amely célja az volt, hogy az igazságosabb adórendszer szorgalmazására hívják fel a figyelmet világszerte – írja BBC.

Felháborító, hogy politikai vezetőink azokra hallgatnak, akiknek a legtöbbje van, akik a legkevesebbet tudnak a válság gazdasági hatásairól, és akik közül sokan hírhedten kevés adót fizetnek. A konferencia egyetlen hiteles eredménye az, hogy megadóztatják a leggazdagabbakat, vagyis megadóztatnak minket – nyilatkozta Phil White, az Egyesült Királyság egyik milliomosa.

Ugyan utcára kevesebben vonultak az aktivisták mellé, azonban eddig már 150 ultragazdag személy írta alá az adózáshoz fűződő petíciót, köztük olyan személyek, mint Mark Ruffalo színész, aki egyébként sorra áll ki civil érdekek mellett. A mozgalom korábbi támogatói közé tartozik Abigail Disney, a Disney örökösnője, Nick Hanauer amerikai vállalkozó és az Amazon online óriáscég korai befektetője, valamint Morris Pearl, a BlackRock befektetési cég korábbi ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt években egyre több milliomos és milliárdos szólalt fel, hogy a kormányok magasabb adót vessenek ki azokra, akik anyagilag bőségesen megtehetik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: