2022. 05. 18., Szerda, 12:08

Megpörgette kicsit autóit a Kaposvári Autósport Egyesület Pécsen a szlalomversenyen

Hétvégén tartották meg az idei év első pécsi hegyiszlalom-versenyét, ahol összesen 10 kategóriában mérettették meg magukat a pilóták, közülük hárman kaposvári színekben.

A régiós szlalombajnokság második fordulójában hárman is képviselték a Kaposvári Autósport Egyesületet, Mogyorósi Zoltán, Török Károly és Feitner Viktor is rajthoz állt. A srácoknak sikerült a saját kategóriájukban maradandókat alkotni, Mogyorósi a VII. kategória első helyén, Török a IX. kategória második helyén, Feitner pedig a IV. kategória hetedik helyén ért célba.

- Az volt a célunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, ez úgy gondolom sikerült is. Nagyon feküdt, tetszett a futam mert volt tempó is így elégedett lehetek, hiszen elhoztam a kategória első helyét. A munka viszont még nem ért véget, egyértelmű célom minél több versenyen indulni, és ez a hétvége egy jó kiindulópont lehet - mondta el nekünk Mogyorósi. 

- Nem szoktak túlzó elvárásaim lenni versenyek előtt, szeretnék egy jót autózni, hogy kihozzam magamból és az autóból a maximumot de nem vagyok túlságosan eredmény orientált - folytatta már Török. A lényeg, hogy magamhoz és a technikához mérten jól menjek, ami sikerült is a hétvégi futamon ahhoz képest, hogy sose mentem korábban hegyi versenyen. Az idő tökéletes volt, az aszfalt tapadt, a pálya tetszett arról nem is beszélve, hogy lassabb versenyeken maximum 70 km/órával szoktunk teperni, itt bőven 120 felett is voltunk.

- Az elért eredménnyel is teljesen elégedett vagyok főleg annak tekintetében, hogy tényleg az első hegyi futamom volt, többször éreztem, hogy az autó még lehetne kicsit erősebb, de ez most jött ki először, a kisebb szlalomok során nem érzékeltem még.

Az egyesület elnöke Feitner Viktor arról beszélt nekünk, hogy elvárásai egyáltalán nem voltak a verseny előtt, a cél az volt, hogy autózzanak egyet, jól érezzék magukat és kicsit rákészüljenek a hamarosan induló bajnokságukra.

- A futam nekem pozitív csalódás volt, ugyan kicsit tartottam tőle, hogy lassú lesz a pálya rengeteg lassítóval, hiszen ez hegyi felfutó pálya volt, de mégis lehetett élvezni, volt lendületes és technikai rész is, elégedettek lehettünk a rendezéssel.

- Az eredménnyel nem lehetek elégedett, attól függetlenül hogy nem szerettem volna semmilyen maradandót alkotni mégiscsak versenyhelyzet volt és sportolóként nézzük egymás idejeit, figyeljük, hogy ki hol tart a mezőnyben, egész nap technikai problémákkal kellett küzdenünk, ez pedig visszatartott minket attól, hogy csillogóbb eredménnyel térjünk haza Kaposvárra.

A Kaposvári Autósport Egyesület hétvégi eredményei:

Mogyorósi Zoltán: Abszolút 18/150, VII. kategória 1/23 

Török Károly: Abszolút 33/150, IX. Kategória 2/9 

Feitner Viktor: Abszolút 58/150 IV. Kategória 7/19

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: