2022. 05. 18., Szerda, 14:00

Az edző marad, hat kulcsjátékos is távozik - Alaposan átalakul a nyáron a Diamant

Kedden jelentette be az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata, hogy jövőre is a francia szakember, Vincent Lacombe irányítja majd a csapatot, szerdán pedig érkezett a hideg zuhany, hat maghatározó játékos is távozik a csapattól.

Fel van adva így a lecke a vezetőedzőnek, nyáron az alapoktól kell újraépíteni az Extraligát 4. helyen záró Kaposvárt. 

A következő idényről egyelőre csak annyit mondanék, hogy a keret kialakítása 3 fő lépcsőben zajlott, a fiatalok jelenléte, a magyar játékosok kiválasztása és a légiós játékosok kiválasztása. - kezdte a jövő felvázolását a Facebook oldalon Lacombe. [...]A cél természetesen az érmek megszerzése, a csapat pedig úgy lesz felépítve, hogy bármelyik extraligás csapattal felvegye a versenyt!

Távozókra tehát számítani lehetett, viszont az, hogy hat meghatározó játékostól is búcsúzik Kaposvár talán meglepő lehet: Tatjana Matic, Szpin Renáta, Ana Grbac, Nathalie Lemmens, Nikalina Bashnakova és Wirth Annamária is elköszönt Kaposvártól. 

- 7 éves magyarországi pályafutását követően Szerbiában folytatja Tatjana Matic. A család közelsége és a civil karrier előkészítése érdekében döntött a távozás mellett, de Kaposvárt örökre a szívébe zárta. A kiváló ütő játékos 3 évet játszott a klubnál, egy Magyar Kupa bronzérmet szerzett és a Challenge-kupa elődöntőjébe jutott csapat meghatározó tagja volt.

- Liberónk, Szpin Renáta szintén 3 kaposvári szezon után befejezi röplabda pályafutását. Életét civilben folytatja tovább, labdarúgó párjával pedig a családalapítás is a terveik között szerepel. Az idei szezonban liberónk lett a legjobb nyitásfogadó játékos a magyar bajnokságban, amire nagyon büszkék vagyunk!

- Több honi és külföldi klubtól is kapott ajánlatot Ana Grbac, a klub pedig a jövő építése érdekében fiatalabb irányítót képzel el a csapat mellé, ezért Ana máshol folytatja pályafutását. A rutinos horvát feladóra egyedüli karmesterként hatalmas feladat hárult, az ő munkájának is köszönhető az idei bajnokságban elért szép eredmény.

- A szakmai stáb szerette volna megtartani a belga Nathalie Lemmens-t, ő azonban egy másik ország bajnokságában szeretné kipróbálni magát. Nathalie éves statisztikái is kiemelkedően voltak, többek között a szezon második legjobb blokkolója lett, 71 pontot érő sánccal. 

- Nikalina Bashnakovával is szeretett volna a klub megállapodni, de a fiatal azerit más egyesületektől is megkeresték, így végül a váltás mellett döntött. A kaposvári közönség egyik nagy kedvence a klubhoz szélső ütőként érkezett, de a szezon második felében már feladóátlóként játszott. 

- Wirth Annamária az első extraligás szezonja után a klubbal folytatott egyeztetéseket követően úgy döntött, hogy visszatér előző munkahelyéhez és Budapesten civilként dolgozik tovább. Az idei bajnokságban 30 pontot érő nyitással centerünk a 3. legjobb szerváló játékos lett, amihez neki is gratulálunk!

Kíváncsian várjuk a következő szezont!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: