2022. 04. 25., Hétfő, 10:00

Megalkották a világ első alkoholos szőlőjét

A Slosh Education Institute tudósai egy alkoholos szőlőfajtát fejlesztettek ki génmódosítási technológia segítségével.

Akárhogyan állunk a génmanipuláció tényéhez, azért amellett nem mehetünk el, hogy ennek köszönhetően milyen érdekes dolgokat tudnak megalkotni a tudósok. A Slosh Education Institute tudósai olyan szőlőfajtát fejlesztettek ki, amely csúcsérettségi idején 7-10 százalékos alkoholtartalommal rendelkezik.

Antonio Inebriado, a projekt vezetője elmondta a FoodBevnek, hogy a szőlő turmixokban, sós ételekben és snackként is fogyasztható, bár a csapatuk még sok más fogyasztási formával kísérletezik kutatása során. Inebriado arra biztatta a szkeptikusokat, hogy próbálják ki a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnának le a fejlesztéssel kapcsolatban.

A szőlő várhatóan 2023-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: