2022. 04. 21., Csütörtök, 10:09

Elkészült egy alkalmazás, ami a köhögésünkből megmondja, hogy koronavírusunk van-e

via

Az alkalmazás a vizsgálatok 92 százalékában helyesen észlelte a koronavírust.

Az ausztrál digitális egészségügy ResApp Healt vállalat kifejlesztette az alkalmazást, amely az alapján állapítja meg, hogy koronavírusos-e valaki, hogy a telefonba köhög. Az applikációban az algoritmus gépi tanulással vizsgálja a köhögés hangját, majd ez alapján azonosítja a betegséget. A vállalat tervei szerint első körben olyan helyekre összpontosítaná az alkalmazás használatát, ahol gyakori tesztelést igényelnek, ilyenek például a munkahelyek, egészségügyi létesítmények és a szórakozóhelyek.

A ResApp nyilatkozata szerint egy 741 emberen végzett vizsgálat alkalmával a résztvevők 92 százalékánál helyesen észlelte a koronavírus pozitív embereket.

Mi sem bizonyítaná jobban az alkalmazás hatékonyságát, mint az, hogy a Pfizer április 11-én nagyjából 75 millió dollárt ajánlott fel a ResApp Health felvásárlására, hiszen több olyan alkalmazásuk is van, amelyek képesek kimutatni a légúti betegségeket. A vállalat egyébként összehasonlította az eredményeiket a PCR-tesztek eredményeivel, amelyek szintén nem 100 százalékos pontosságúak, azonban az eredményeik még így is közel azonosak voltak.

Ez azért elég menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: