2022. 04. 19., Kedd, 10:08

Rekordot döntött egy férfi, aki 292 alkalommal nézte meg az új Pókembert

via

Mi mondtuk, hogy bármivel lehet rekordot dönteni.

Kétség sem fér hozzá: a Pókember – Nincs hazaút szinte azonnal a Marvel egyik legnépszerűbb filmje lett, ami máris minden idők egyik legtöbb bevételt hozó produkciója. Abban biztosak vagyunk, hogy rengetegen nézték már egynél többször az alkotást, azonban ez esetben is vannak kirívó esetek. Egy floridai férfi, Ramiro Alanis azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy 292-szer nézte meg az új Pókembert.

Ramiro mindezt moziban tette meg, december 16-tól egészen március 15-ig járta a termeket, amivel nagyjából 720 órát, vagyis összeadva egy egész hónapot töltött ki. A férfi nem tudja pontosan mekkora összeget hagyott a kasszánál, de nagyjából 3400 dollárra (kicsit több mint 1 millió forint) tehető. A három hónap alatt nyilván meg is tanulta töviről-hegyire az összes párbeszédet, a legutolsó vetítésen pedig az üres moziteremben hangosan fel is mondta az egészet.

Persze a Guinness-rekordok sem bemondás alapon működnek. Ramironak minden alkalommal valóban végig kellett néznie a filmet, nem telefonozhatott vagy aludhatott el, sőt a mosdóba sem mehetett ki, illetve a stáblistát is végig kellett ülnie.

Emellett pedig a jegyeket is meg kellett tartania és a mozi egyik alkalmazottjának pedig nyilatkozatban kellett megerősítenie, hogy a férfi megnézte a Marvel-alkotást. Ramiro célja az volt, hogy visszaszerezze a címet, amit először a Bosszúállók: Végjátékkal állított fel, amit 191 alkalommal nézett még, ezt pedig Arnaud Klein döntötte meg, aki 204 alkalommal látta a Kaamelott első részét.

Na, kinek jött meg a kedve egy rekordhoz?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: