2022. 04. 14., Csütörtök, 10:08

Az erdőben termesztették a kannabiszt Devecseren

via

Jelentős mennyiségű termesztéssel elkövetett kábítószer-birtoklás bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik 2021 nyarán egy Devecser környéki erdőben kannabiszt termesztettek. Ezen túl az egyik vádlottnak és élettársának orvvadászat bűntette miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

A vádirat szerint az ötvenes és húszas éveiben járó elkövetők 298 tő földlabdás kannabisz növényt ültetett el a megművelt erdőrészben úgy, hogy a töveket az erdészeti talajelőkészítés során létesített pásztákba, egymástól egyenlő távolságra helyezték, így a növények tányérozott, gyommentes környezetben fejlődhettek. A kannabisz-töveket a két vádlott felváltva gondozta, majd a fiatalabb férfi 2021. augusztus közepén egy szárzúzóval ellátott traktorral a 140-160 centiméter magasságú, virágzás előtt álló növények nagy részét levágta.

A kannabisz növények esetében a kábítószer jelentős mennyiségű, és így a cselekmény súlyosabban büntetendő, ha az egyedek száma meghaladja a 100 tövet.

A vád részét képez továbbá, hogy a hivatásos vadászként dolgozó fiatalabb elkövető 2021 májusában az engedéllyel tartott golyós lőfegyverét használatra átengedte az élettársának, aki a férfi felügyelete mellett, vadászatra való jogosultság nélkül előbb egy fácánkakast, majd egy mezei nyulat lőtt ki a fegyverrel.

Az ügyészség a vádiratában a két férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben eljáró Tapolcai Járásbíróságnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: